ΤΟΠΙΚΑ

Στο μπλόκο του Ριζομύλου παραμένουν οι αγρότες της Μαγνησίας

στο-μπλόκο-του-ριζομύλου-παραμένουν-ο-139041

Στο μπλόκο του Ριζομύλου παραμένουν οι αγρότες της Μαγνησίας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το μπλόκο του Ριζομύλου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από το βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, στελέχη της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας και συναντήθηκε με τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Το κλιμάκιο και ο βουλευτής άκουσαν τους αγρότες και τα σοβαρά προβλήματά τους. Οπως επισήμαναν, αν δεν υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αν δεν καθιερωθεί το αφορολόγητο πετρέλαιο, αν δεν επιδοτηθούν οι ζωοτροφές και τα αγροτοεφόδια, αν δεν καταργηθεί ο ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, και δεν καθιερωθούν τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν ένα εισόδημα επιβίωσης, δεν μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωριά τους.

Αναφέρθηκαν στην επείγουσα αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από τις φυσικές καταστροφές.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους για την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους.

Ανακοίνωση αγροτικών μπλόκων

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση των αγροτικών μπλόκων καταγγέλλεται ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει να υπεκφεύγει και να κωλυσιεργεί χωρίς να ορίζει ακόμα την συνάντηση με το κλιμάκιο των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας.

Καταγγέλλουμε αυτή την στάση και καλούμε την Κυβέρνηση να ορίσει άμεσα την συνάντηση, κάτι για το οποίο άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός. Μας κάνει εντύπωση ότι ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργαντάς μας ενημέρωσε ότι το αίτημα μας είναι γνωστό στην Κυβέρνηση εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν δοθεί οι ανάλογες κατευθύνσεις ώστε να οριστεί η συνάντηση.

Ας αφήσουν τις διαρροές για εξαγγελίες που θα γίνουν από εβδομάδα και ας απαντήσουν πότε θα μας δεχτούν για να δώσουν λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που βάζουμε.

Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κουραστούμε, της λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Εχουμε και την υπομονή που χρειάζεται και την αγωνιστική διάθεση που απαιτείται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου