ΤΟΠΙΚΑ

Απολογούνται για το παράνομο Κέντρο Απεξάρτησης στα Λεχώνια

απολογούνται-για-το-παράνομο-κέντρο-α-138904

Απολογούνται σήμερα Δευτέρα οι τέσσερις συλληφθέντες για το παράνομο Κέντρο Απεξάρτησης Ναρκωτικών στα Κάτω Λεχώνια.

Σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου την Τετάρτη εντοπίστηκαν σε μεζονέτα στην περιοχή οχτώ νέοι που υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Χρήστες ναρκωτικών ουσιών που προσπαθούσαν να βγουν από τον βούρκο επισκέπτονταν την υποτιθέμενη μονάδα, για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα πληρώνοντας αδρά αμοιβή, ώσπου η πληροφορία έφθασε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Εντούτοις, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι το Κέντρο δεν είχε τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες.

Ακολούθησε η σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών, δυο ανδρών και δύο γυναικών, ενώ η Αστυνομία κατάσχεσε από τη μεζονέτα μεταξύ άλλων 343 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής, πώλησης και διεύθυνσης καταστήματος όπου διακινούνταν ναρκωτικά, λειτουργία κέντρου αποκατάστασης χωρίς άδεια και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Για τους άλλους δύο ασκήθηκε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο λειτουργοί του παράνομου Κέντρου Απεξάρτησης, οι οποίοι είναι ζευγάρι, υποστηρίζουν ότι λειτουργούν νόμιμα Κέντρο Αυτοδιάγνωσης.

Εχουν, όπως ισχυρίζονται, δημιουργήσει Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) με έδρα την Αθήνα, η οποία μεταφέρθηκε στον Βόλο.

Λένε ότι είναι πρώην χρήστες, οι οποίοι διαφωνούν με τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και θέλουν να βοηθήσουν στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Για τα εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, απαντούν ότι είναι από τους συμμετέχοντες του προγράμματος με συνταγή από τους γιατρούς τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου