ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετη με την κατάργηση του Λυκείου Καναλίων η Δ. Κολυνδρίνη

αντίθετη-με-την-κατάργηση-του-λυκείου-138561

Σαφής και ξεκάθαρη, για καμία κατάργηση σχολικών μονάδων, είναι η θέση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη σχετικά με την πρόταση του απερχόμενου Διευθυντή Εκπαίδευσης για κατάργηση του Λυκείου Καναλίων και την αντικατάστασή του με Λυκειακές τάξεις του υπάρχοντος Γυμνασίου.

Η κ. Κολυνδρίνη τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε κατάργηση σχολείων, μιας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας καλύπτεται με τις παρούσες σχολικές μονάδες και κάτι τέτοιο τη στιγμή που η χώρα μας και ο Νομός μας δοκιμάζονται οικονομικά και κοινωνικά θα έφερνε αναστάτωση σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και τριγμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Είναι απορίας άξιο συνεχίζει σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη για ποιο λόγο ένα τέτοιο θέμα ανακαινίζεται από τη στιγμή που δεν κλήθηκε κανείς τουλάχιστον από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε προτάσεις σχετικά με την κατάργηση ή μη σχολικών μονάδων. Και επειδή ανοίγοντας ένα σχολείο κλείνουμε μια φυλακή καλό θα ήταν όλοι μας να προστατεύσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της μαθητικής και να τις αφήσουμε να προχωρήσουνε απρόσκοπτα στο ιερό έργο της μάθησης και να χτίσουμε το μέλλον της χώρας βασιζόμενοι στη νέα γενιά και στα νέα μυαλά που αρκετές φορές μας έχουνε κάνει να νοιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες και ως γονείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου