ΤΟΠΙΚΑ

«Προκλητικά χαμηλή η χρηματοδότηση για δασοπροστασία στον δήμο Σκοπέλου»

προκλητικά-χαμηλή-η-χρηματοδότηση-γ-13720

Για προκλητικά χαμηλή χρηματοδότηση στο δήμο Σκοπέλου κάνει λόγο σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καλώντας τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας να αυξήσει άμεσα τη χρηματοδότηση για τη διενέργεια των απαραίτητων εργασιών δασοπροστασίας και καθαρισμού του δασικού οδικού δικτύου του νησιού που φτάνει περίπου τα 150 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας διενήργησε ελέγχους στη Σκόπελο, τα πορίσματα των οποίων έδειξαν ότι το δασικό οδικό του δίκτυο αποτελείται από 26 δρόμους, 8 από τους οποίους είναι προσπελάσιμοι ενώ 18 είναι δύσκολα προσπελάσιμοι ή και απροσπέλαστοι. Παρά τα εν λόγω πορίσματα ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε για τις εργασίες δασοπροστασίας με το ποσό των 43.300 ευρώ.

«Το ποσό αυτό αρκεί για να καλύψει τις εργασίες συντήρησης και δασοπροστασίας μόνο για κάποιες εκατοντάδες μέτρα του συνολικού οδικού δικτύου σε δασικές περιοχές. Ενόψει θερινής σεζόν και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται, το Υπουργείο έκρινε ότι για ένα νησί, το 80% της επιφάνειας του οποίου καλύπτεται από πεύκα, αρκεί μία χρηματοδότηση μερικών χιλιάδων ευρώ για εργασίες δασοπροστασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, στηλιτεύοντας την απόφαση και ζητώντας να αυξηθεί το κονδύλι.

«Η χρηματοδότηση αυτή καθιστά σαφές ότι οι όποιες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αποτελεσματικής προφύλαξης των δασών της χώρας από φαινόμενα πυρκαγιών εξαντλείται σε συστάσεις υπουργείων, που παραμένουν «πουκάμισα αδειανά» χωρίς να ακολουθούν οι απαραίτητες ενέργειες» καταλήγει σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου