ΤΟΠΙΚΑ

Μαζί για τον Βόλο: Ελλιπής ενημέρωση και αδιαφορία για τα χρέη παρόχων ενέργειας

μαζί-για-τον-βόλο-ελλιπής-ενημέρωση-κα-135649

Σαφή εικόνα για τις οφειλές που έχουν οι παρόχοι ενέργειας στον Δήμο Βόλου από τη μη απόδοση των δημοτικών τελών ζητεί η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο».

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστή σε όλους τους Έλληνες η υπόθεση της ENERGA, η οποία αποτελεί μαύρη στιγμή στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δημιουργούν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι πάροχοι ενέργειας, γενικά στην επικράτεια, δεν έχουν αποδώσει δημοτικά τέλη εδώ και έξι με οκτώ μήνες, δηλαδή πολύ πριν από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης και χωρίς κάποια ιδιαίτερη, πέραν του συνηθισμένου, καθυστέρηση της πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή ερωτήθηκε για τα χρέη των παρόχων ενέργειας στον Δήμο Βόλου. Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης Ιάσωνα Αποστολάκη, ο οποίος ζήτησε πληροφόρηση για το θέμα, τονίζοντας ότι από αυτή την πρακτική θα τιναχθεί ο προϋπολογισμός του δήμου στον αέρα: οι πάροχοι δεν πληρώνουν τον δήμο, ο δήμος καθυστερεί τις πληρωμές του στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο, προφανώς, θα προχωρήσει σε παρακράτηση ποσών που προορίζονται για τις πληρωμές των δήμων.

Η δημοτική αρχή, ως συνήθως, απάντησε αόριστα: ζήτησε να καταθέσουμε ερώτηση, προφανώς για να λάβουμε κάποια ασαφή γραπτή απάντηση, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος, με την προσφιλή του φρασεολογία, έδωσε απάντηση του τύπου «λεφτά υπάρχουν». Ολοκληρωτική αντιμετώπιση στη διαχείριση των οικονομικών πόρων και ειρωνεία τη στιγμή που οι δήμοι σε όλη την επικράτεια στέλνουν εξώδικα στις ιδιωτικές εταιρείες παρόχους ενέργειας λόγω μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των δημοτικών τελών.

Ως εκ τούτου, καταρχήν ως ενεργοί πολίτες και κατόπιν στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου μας, θα θέλαμε μια σαφή εικόνα για την εν λόγω κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες των δημοτών να πληρώσουν πάλι τα σπασμένα από μια νέα ENERGA.

Επιπλέον, ας αντιληφθεί η δημοτική αρχή ότι μέλημά της δεν είναι μόνο ο δικός του προϋπολογισμός, αλλά πρέπει να μεριμνήσει ώστε κανένα νοικοκυριό να μη στερηθεί το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας και να μείνει χωρίς θέρμανση. Έτσι ή αλλιώς, η εικόνα θα φανεί κάποια στιγμή στους λογαριασμούς, στα τέλη και τελικά στην οικονομική κατάσταση του δήμου. Καλό θα ήταν να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και να εργαστούμε όλοι μαζί για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου