ΤΟΠΙΚΑ

Πόλεμος Γηροκομείου – Δήμου Βόλου

πόλεμος-γηροκομείου-δήμου-βόλου-135098

Με φόντο την παραίτηση του Π. Πάνου ~ «Γύρνα πίσω», λένε στον παραιτηθέντα πρόεδρο οι εργαζόμενοι – Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα η διοίκηση του ιδρύματος

Σε ανταλλαγή πυρών προχώρησαν χθες διοίκηση του Γηροκομείου και δημοτική αρχή Βόλου, με φόντο την αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου του ιδρύματος Παύλου Πάνου, ο οποίος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι «προσκόμισε στον εισαγγελέα οικονομικά στοιχεία του Γηροκομείου». Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο κ. Πάνος άφησε αιχμές κατά του δήμου για τη συναυλία που διοργανώθηκε με τον Αντώνη Ρέμο με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου, ενώ για αδυναμία του Προέδρου του ιδρύματος να ανταποκριθεί στις ευθύνες που ανέλαβε κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου, καλούν τον κ. Πάνο να ξανασκεφθεί την παραίτησή του, ενώ σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, η διοίκηση του ιδρύματος, πρόκειται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών.

Πυρά κατά δήμου Βόλου

Συγκεκριμένα, πυρά κατά του δήμου Βόλου, εξαπέλυσε χθες σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, Παύλος Πάνος. Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή που τον περασμένο Ιούνιο έθεσε υπόψη του Εισαγγελέα, καταγγελία σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος χωρίς να ζητήσει να ενημερωθεί από τη διοίκηση του ιδρύματος, πήρε στοιχεία που προσκόμισε διοικητικό στέλεχος του Γηροκομείου για λόγους αντεκδίκησης. Τα στοιχεία οικονομικής φύσης, αφορούν σύμφωνα με τον κ. Πάνο σε εργασίες ελαιοχρωματισμού, ανακαίνισης της αυλής κι άλλων παρεμβάσεων που έκαναν αλλοδαποί που χρωστούσαν 35.000 ευρώ σε ενοίκια στο ίδρυμα. Για τις εργασίες, όπως ανέφερε μπήκε ο ίδιος μπροστά ως εργολάβος, πλήρωσε ΦΠΑ, φορολογήθηκε και… κατηγορήθηκε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συναυλία με τον Αντ. Ρέμο για την ενίσχυση του ιδρύματος. Αφησε αιχμές ότι από τις 28.000 ευρώ, αποδόθηκαν στο Γηροκομείο 5.800 ευρώ, ότι δεν παραδόθηκαν ποτέ παραστατικά κι ότι ο ίδιος έβαλε 700 ευρώ από την τσέπη του για τη διανυκτέρευση μουσικών σε ξενοδοχείο της πόλης. «Εμείς δεν αγγίξαμε χρήματα, υπογράψαμε μόνο ένα συμβόλαιο με τους μουσικούς. Ολη τη διαχείριση την έκανε πρόσωπο της επιλογής του κ. Μπέου και βρεθήκαμε εμείς εκτεθειμένοι», είπε μεταξύ άλλων.

«Εφευρίσκει εχθρούς»

Σε απάντησή του το γραφείο Τύπου του δήμου Βόλου, αναφέρει τα εξής:

«Εχθρούς και πολέμιους παντού εφευρίσκει ο παραιτημένος, πλέον, από την προεδρία του Γηροκομείου Βόλου, νεαρός επιχειρηματίας Παύλος Πάνος, προκειμένου να δικαιολογήσει τη αδυναμία του να ανταποκριθεί περαιτέρω στις ευθύνες που ανέλαβε, ή καλύτερα του ανέθεσε ένα σύστημα που προφανώς τον εγκατάλειψε στη συνέχεια. Ετσι σύμφωνα με τη μόδα που ακολουθούν οι ποικιλώνυμοι αποτυχημένοι αυτής της πόλης, επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες στο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέος, αλλά και να εκθέσει ανθρώπους – καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Ρέμος που έκαναν την …αποκοτιά να μετάσχουν αφιλοκερδώς σε συναυλία για την ενίσχυση του Ιδρύματος, το οποίο και αποκόμισε ποσό της τάξεως των 7.500 ευρώ, περίπου.

Από βαθύ σεβασμό και αναγνώριση του ύψιστου λειτουργήματος που υπηρετεί το ίδρυμα του Γηροκομείου Βόλου δεν θα εμπλακούμε σε ένα δημόσιο διάλογο που επιζητεί ο ρίψασπις πρόεδρός του, που προφανώς πλέον θεωρεί την αποστολή αυτή βαρίδι και αναζητεί άλλους τρόπους για την πολιτική και κοινωνική ανέλιξή του. Δικαίωμά του.

Προς υπεράσπιση της αλήθειας, όμως, θα σημειώσουμε δύο πράγματα:

Πρώτον ότι όντως στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου έφθασε ένας φάκελος με συγκεκριμένες καταγγελίες κατά του κ. Πάνου, ως προέδρου του Γηροκομείου Βόλου, και φυσικά, όπως έχει συμβεί και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα που είναι ο μόνος αρμόδιος για να διερευνήσει αν είναι βάσιμες ή όχι και να προχωρήσει στις περαιτέρω διαδικασίες. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο θα έκανε κάθε σοβαρός άνθρωπος και σίγουρα πάντως δεν θα διαβίβαζε αυτό το φάκελο στον ενδιαφερόμενο για να μάθει τις απόψεις του, που εν τέλει είναι και αδιάφορες.

Δεύτερο στο θέμα της περίφημης συναυλίας Ρέμου, όπου έγινε και η αφορμή της πρώτης ενορχηστρωμένης συκοφαντικής επίθεσης κατά του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, έχει ξεκαθαριστεί από όλες τις πλευρές ότι η μόνη εμπλοκή του κ. Μπέου ήταν η μεσολάβηση στον φίλο του καλλιτέχνη να μετάσχει αφιλοκερδώς και τα έσοδα να πάνε στο Γηροκομείο! Πέραν τούτου ουδέν όπως ρητά και κατηγορηματικά προκύπτει και από τα συμβόλαια που υπογράφηκαν (και είναι κατατεθειμένα στην Εφορία) με τους άλλους συντελεστές και από τη διαχείριση που έγινε αποκλειστικά από στελέχη του Γηροκομείου. Αν θέλει ας τα δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα, αφού αυτός και μόνο τα έχει.

Σε ό,τι αφορά τις υψηλές δαπάνες, αυτές είναι γνωστό σε όλους ότι οφείλονται στο γεγονός ότι η συναυλία την πρώτη φορά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν δυο φορές όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Απλώς είναι ντροπή και κατάντια για μια κοινωνία, αντί να ευχαριστεί και να αποδίδει την δέουσα τιμή σε ένα καλλιτέχνη του μεγέθους του Αντώνη Ρέμου για την ευαισθησία του, να επιχειρεί να τον εμπλέξει σε δόλιες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες προσώπων και συστημάτων βρόμικης διαπλοκής.

Σε κάθε περίπτωση, τέλος, οι παρούσες και μελλοντικές περιπέτειες του κ. Πάνου δεν μας αφορούν και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να μας εμπλέξει σε αυτές. Και το καλό και το κακό, όπως μέχρι τώρα, θα είναι αποκλειστικά δικό του».

«Απών μόνο ο Αχ. Μπέος»

Χθες, το απόγευμα, με διευκρινιστική δήλωσή του, ο παραιτηθείς πρόεδρος του Γηροκομείου, επεσήμανε ότι η πικρία που εξέφρασε για την απουσία φορέων αφορά τον κ. Μπέο. «Ο μόνος που ήταν απών από κάθε προσπάθεια μας ήταν ο παυθείς σήμερα δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος μόνο προεκλογικά θυμήθηκε ότι η πόλη μας έχει Γηροκομείο», λέει ο κ. Πάνος εξαιρώντας τους κ.κ. Ιγνάτιο, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και ορισμένους αντιπεριφερειάρχες καθώς επίσης τη Διεύθυνση του ΙΚΑ και τον Προϊστάμενο ΔΟΥ Βόλου.

Επιστολή εργαζομένων

Σε επιστολή τους, οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Βόλου, καλούν τον κ. Πάνο να ξανασκεφτεί την παραίτησή του.

«Ολοι βιώσαμε την δύσκολη περίοδο όπου κανείς δεν ήθελε να αναλάβει το τιμόνι ενός καραβιού που χανόταν στα κύματα. Κι όμως βρέθηκε ένας νέος άνθρωπος με όραμα που πήρε μεγάλο ρίσκο και εθελοντικά ανέλαβε το Γηροκομείο. Ο Παύλος Πάνος έκανε πολλά καλά στα 2 χρόνια της θητείας του. Δεν νιώθουμε με την απόφαση που έκανε γνωστή σε όλους το Σάββατο ότι μας εγκατέλειψε. Ενιωσε πικρία, απογοήτευση γιατί περίμενε, όπως όλοι μας, να γεμίσουν την αίθουσα του Γηροκομείου οι τοπικοί θεσμοί. Απευθυνόμαστε προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Παύλο Πάνο και του ζητάμε να αναθεωρήσει την απόφασή του και να επιστρέψει προκειμένου να ολοκληρώσει το σπουδαίο έργο του», αναφέρεται σε επιστολή των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου