ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συναγερμός μετά από επίθεση σε ανήλικο ~ Τρόμος τα αδέσποτα σε Κανάλια – Κερασιά

συναγερμός-μετά-από-επίθεση-σε-ανήλικ-134767

Ανεξέλεγκτη παρουσία τετράποδων σπέρνει πανικό – «Είμαστε περικυκλωμένοι, δεν μπορούμε να ξεμυτίζουμε από τα σπίτια μας», διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Καναλίων και Κερασιάς, στον δήμο Ρήγα Φεραίου, η ανεξέλεγκτη, όπως περιγράφουν, παρουσία αδέσποτων σκύλων στην περιοχή.

Οπως καταγγέλθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πριν από λίγες μέρες αδέσποτος μεγαλόσωμος σκύλος επιτέθηκε σε ανήλικο μαθητή του δημοτικού σχολείου, στην περιοχή των Καναλίων. Το μικρό παιδί είδε έντρομο το αδέσποτο τετράποδο και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Εσπευσαν μεγαλύτεροι και απομάκρυναν το σκυλί.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις στην Κερασιά, δύο δημότες, που περπατούσαν αμέριμνοι στο χωριό, μεταφέρουν ότι περικυκλώθηκαν από τα αδέσποτα, τα οποία έδειχναν επιθετικότητα. Ευτυχώς άρχισαν να φωνάζουν, με αποτέλεσμα να προστρέξουν σε βοήθεια διερχόμενοι και να γλιτώσουν τα χειρότερα.

«Κάθε μέρα κινούμαστε στην περιοχή με τον ίδιο φόβο. Έχω δει επίθεση σε παιδί. Το περικύκλωσαν σκυλιά και αν δεν έβγαινα από το μαγαζί να το γλιτώσω, θα το δάγκωναν. Κάθε βράδυ δεν μπορούμε να περπατήσουμε. Έχουμε μικρά παιδιά. Πρέπει να είμαστε από πίσω τους να τα φυλάμε. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν είναι ότι δεν τα αγαπάμε, αλλά κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ε.Β., νεαρή μητέρα με δύο παιδιά.

«Το βράδυ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνθρωπος. Είναι πληγή για το χωριό τα αδέσποτα», συνεχίζει η ίδια.

Οι κάτοικοι των δύο ενοτήτων εκτιμούν ότι ο μεγάλος πληθυσμός αδέσποτων προέκυψε το τελευταίο διάστημα. Δεν αποκλείουν μάλιστα να πρόκειται για «μεταφερόμενα» τετράποδα, τα οποία άγνωστοι εγκατέλειψαν στην περιοχή.

«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν στο χωριό μας ολόκληρες αγέλες. Δεν ξέρουμε από πού «ξεφύτρωσαν» τόσα αδέσποτα. Πρέπει ο δήμος να το ψάξει το όλο θέμα και να μπει ένας φραγμός. Η περιοχή μας δεν είναι κυνοκομείο αδέσποτων για να έρχεται ο καθένας για να εγκαταλείπει σκύλους», πρόσθεσε η ίδια.

Σημειώνεται ότι ο δήμος έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 370.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να δημιουργηθεί δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων. Έχει μάλιστα χωροθετηθεί σε δημοτική έκταση στο Αερινό.

Μέχρι, ωστόσο, το έργο να γίνει, θα πρέπει ο δήμος να βρει μία ενδιάμεση λύση, διότι τίθεται θέμα ασφάλειας των κατοίκων, όπως λένε οι ίδιοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου