ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη πυροσβεστών στο 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου

επίσκεψη-πυροσβεστών-στο-13ο-νηπιαγωγε-134286

Μία αξιόλογη εκπαιδευτική εμπειρία βίωσαν σήμερα, Τετάρτη, οι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου, με την επίσκεψη πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Τα παιδιά ρώτησαν και έμαθαν για τον τρόπο που γίνεται η κατάσβεση πυρκαγιών, για τους κινδύνους που έχει η δουλειά του πυροσβέστη και πόσο δύσκολο είναι να είναι κάποιος πυροσβέστης. Οι πυροσβέστες με τη σειρά τους έδειξαν στα παιδιά τον ατομικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση φωτιάς, όπως φωτιά σε κτίριο ή στο δάσος. Επίσης τα παιδιά θαύμασαν τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος με το οποίο οι πυροσβέστες επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του εργαστήριου δεξιοτήτων «Προστάτεψε το δάσος είναι πηγή ζωής», του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Μαθαίνω για το δάσος παίζοντας» και της συμμετοχής του Νηπιαγωγείου στο διεθνές δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου κ.κ. Ευαγγελία Σδρούλια, Αριστέα Αγερώτη και Δέσποινα Δατσέρη Δέσποινα ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για την αποδοχή της πρόσκλησης καθώς «η επίσκεψή τους αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου