ΤΟΠΙΚΑ

«Πήραν φωτιά» οι σούβλες ~ Ανάσα για την εστίαση η Τσικνοπέμπτη

πήραν-φωτιά-οι-σούβλες-ανάσα-για-την-132997

Εντονο ενδιαφέρον και κρατήσεις στα τοπικά καταστήματα από τις προηγούμενες μέρες

Μικρή ανάσα για την εστίαση η σημερινή μέρα, με τις σούβλες να έχουν «πάρει φωτιά» και τα τοπικά καταστήματα να κινούνται σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης, πανέτοιμα να καλύψουν τις απαιτήσεις των καλοφαγάδων. «Αναψαν» τα τηλέφωνα στα τοπικά ψητοπωλεία, ταβέρνες, εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις του κλάδου, με τις κρατήσεις στο ζενίθ και τις ελπίδες για τόνωση του τζίρου να αναπτερώνονται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξημένες οι προσδοκίες για τη σημερινή μέρα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Στέφανο Στεφάνου να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, επισημαίνοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «θα αυξηθεί σήμερα η κίνηση, παρά το γεγονός ότι είναι περιορισμένες οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου και πολλοί θα επιλέξουν να καθίσουν στο σπίτι».

Καλύτερη αναμένεται να είναι η φετινή εικόνα την Τσικνοπέμπτη, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τον πρόεδρο να εκτιμά ότι «η κίνηση παρουσιάζει σχετική αύξηση την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ανάλογα με τον καιρό». Παράλληλα επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ζημιά που έχουμε υποστεί τα δύο τελευταία χρόνια. Τονωτική ένεση η δουλειά μιας μέρας, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί η τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία. Καλή είναι η αισιοδοξία, αλλά να μην ξεχνάμε τα χρέη μας, τα οποία υπάρχουν».

Εμφανής η ανάγκη του κόσμου να ξεδώσει, σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας, με τον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου Γιώργο Πατάρη να επισημαίνει ότι «πέρυσι ήμασταν ανοιχτά, αλλά δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση. Φέτος πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα, γιατί ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί». Ανάσα για τους επαγγελματίες η Τσικνοπέμπτη, με τον ίδιο να τονίζει ότι «την περιμένουμε με ανυπομονησία, διότι είναι δυσβάσταχτο βάρος για όλους τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές οι ανατιμήσεις. Οι τιμές στο ρεύμα είναι διπλάσιες και τριπλάσιες. Παρ’ όλα αυτά θέλουμε να ζούμε με αισιοδοξία, διότι δεν γίνεται διαφορετικά».

Αισιόδοξος εμφανίζεται, παράλληλα, ο Μίμης Γιαννούχος ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος αναφέρει ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και χιλιάδες τηλεφωνήματα. Πέρυσι δουλέψαμε delivery. Φέτος ο κόσμος έχει αναθαρρήσει, θέλει να βγει. Πριν από έναν μήνα άρχισαν οι κρατήσεις για τραπέζια, ενώ πραγματοποιούμε και διανομή στο σπίτι». Τονωτική ένεση για τους τζίρους της εστίασης η σημερινή μέρα, με τον κ. Γιαννούχο να επισημαίνει ότι «αισιοδοξούμε ότι η κίνηση θα είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρυσι, για να καλύψουμε τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και την ενέργεια».

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, στο μεταξύ, και στα κρεοπωλεία της περιοχής, με πολλούς καταναλωτές να προμηθεύονται από χθες τα αναγκαία για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, με τα παϊδάκια, τις πανσέτες, τα λουκάνικα και άλλες λιχουδιές να έχουν την τιμητική τους. «Υπάρχει μεγάλη κίνηση. Οι καταναλωτές άρχισαν από χθες να προμηθεύονται κρεατικά για το σπίτι» αναφέρει ο Κώστας Μυλωνάς, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου και καταστήματος με σπιτικό φαγητό σε πακέτο. Το αδιαχώρητο από χθες λόγω μεγάλου όγκου παραγγελιών, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Μυλωνάς «όποια μέρα παρουσιάζει αύξηση κατανάλωσης είναι τονωτική ένεση, πλην όμως δεν επαρκεί για να καλύπτονται τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων».

Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει, από την πλευρά του, ο Θανάσης Στάνιος ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας, παρακολουθώντας με περίσκεψη τις διεθνείς εξελίξεις. «Πολλοί θα μείνουν στο σπίτι φοβούμενοι την κατάσταση και τον κορονοϊό συν το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει. Συγκρατημένες οι προσδοκίες μας για τη σημερινή μέρα, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα υπάρχει κίνηση, εφόσον το επιτρέψουν και οι διεθνείς εξελίξεις» τονίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου