ΤΟΠΙΚΑ

«Αλκης», έγραψαν με τις σχολικές τσάντες στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

αλκης-έγραψαν-με-τις-σχολικές-τσάντ-132528

Μαθητές προχώρησαν σε συμβολικές δράσεις στο σχολείο τους ενάντια στην οπαδική βία και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου

«Σήμερα, ο Αλκης, αύριο ο καθένας μας»… Μαθητές των τριών τάξεων του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας με συμβολικές δράσεις, που πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί, στο προαύλιο του σχολείου με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη από χούλιγκαν.

Με τις σχολικές τους τσάντες, σχημάτισαν το όνομα «Αλκης» στο προαύλιο του σχολείου και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου που έφυγε εντελώς άδικα και πρόωρα από τη ζωή. «Για τον Αλκη και για κάθε Αλκη», έγραψαν σε πλακάτ που κράτησαν στα χέρια τους, λέγοντας ταυτόχρονα «όχι στον φανατισμό, ναι στον αθλητισμό».

Οι μαθητές πήγαν το πρωί σχολείο, φορώντας φανέλες των αθλητικών σωματείων στα οποία συμμετέχουν και οι ίδιοι ως αθλητές ή φορώντας κασκόλ και αξεσουάρ από τις αγαπημένες τους ομάδες για να δείξουν ότι στον αθλητισμό δεν έχουν σημασία τα χρώματα και οι ομάδες και ότι όλοι υπηρετούν τα αθλητικά ιδεώδη.

Συμμετείχαν μαζικά στη συμβολική δράση στο σχολικό προαύλιο, που ήρθε σε συνέχεια των φιλικών αγώνων βόλεϊ και μπάσκετ που έδωσαν με μικτές ομάδες μαζί με συμμαθητές τους από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, την περασμένη Τρίτη.

Πήγαν σχολείο φορώντας φανέλες και κασκόλ των ομάδων τους για να δείξουν ότι όλοι μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά

«Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που υλοποιούμε ως σχολείο, ενάντια στην οπαδική βία, εντός και εκτός γηπέδων. Μας έχει συγκλονίσει ο τραγικός θάνατος του 19χρονου παιδιού, η στάση των γονέων του. Είναι άδικο να χάνονται νέοι άνθρωποι και τα ιδεώδη του αθλητισμού. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να αντέχουν τον άλλον, να αντέχουν την ήττα, να διαχειρίζονται τη νίκη, να απολαμβάνουν τον αθλητισμό, μακριά από φανατισμό και μίσος», σημείωσε η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Βάσσα Παρασκευά.

Μηνύματα σε πλακάτ κατά του φανατισμού και υπέρ του αθλητισμού

Η ίδια προέτρεψε και τα υπόλοιπα σχολεία του νομού να αναλάβουν δράσεις κατά της οπαδικής βίας, με στόχο να εξαλειφθεί ως φαινόμενο όχι μόνο από τα γήπεδα, αλλά και από την κοινωνία. «Ο,τι μπορέσουμε να σώσουμε και να αποτρέψουμε να χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Επόμενο ραντεβού των μαθητών του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας με μία ακόμη δράση κατά της οπαδικής βίας είναι την ερχόμενη Τετάρτη, με τη διοργάνωση αγώνων βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου