ΤΟΠΙΚΑ

Βόρβορος τα ελλείμματα …στον ενιαίο Δήμο Βόλου

βόρβορος-τα-ελλείμματα-στον-ενιαίο-δ-13209

Στον …απόηχο της ισόβιας κάθειρξης του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στο Δήμο Βόλου συνεχίζουν να κάνουν το … σταυρό τους, καθώς 26 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από την παρούσα Δημοτική Αρχή, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα οι δυσάρεστες εκπλήξεις που έρχονται από τους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το τελευταίο περιστατικό έγινε γνωστό στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου, όταν καταλογίστηκε από τους ορκωτούς λογιστές στο Δήμο Βόλου ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ, για έλλειμμα που διαπιστώθηκε στον πρώην Δήμο Αισωνίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το έλλειμμα προέκυψε όταν έγινε η λύση εταιρίας αδρανών υλικών ( λατομείο) στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Αισωνίας και ενώ εμφανίζεται ότι έχει κατατεθεί το παραπάνω ποσό, την ίδια ώρα το αντίστοιχο ποσό δεν εμφανίστηκε ποτέ στα ταμεία του πρώην Δήμου. Την είδηση για το νέο έλλειμμα που αναβιβάζει το έλλειμμα μόνον από τον πρώην Δήμο Αισωνίας στο ύψος των 411.000 ευρώ, μεγαλώνει τους … πονοκεφάλους στο Δήμο Βόλου, καθώς έλλειμμα υπάρχει και στον πρώην Δήμο Αγριάς με το σχετικό ποσό να ανέρχεται σε 70.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ο ταμίας του πρώην Δήμου Αγριάς έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.

Ο μεγάλος μπελάς φυσικά είναι τα ελλείμματα στον πρώην Δήμο Βόλου. Συμπωματικά χθες, λιγότερο από ένα 24ωρο από την αναγγελία της απόφασης για τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, δύο τουλάχιστον στελέχη του Δήμου Βόλου, πέρασαν την πόρτα του ανακριτή και έδωσαν καταθέσεις για τα ελλείμματα του πρώην Δήμου Βόλου. Το ένα στέλεχος του Δήμου Βόλου, το οποίο εικάζεται ότι ήταν η νέα ταμίας Κατ. Δουμουσιάρη έδωσε εξηγήσεις για το έλλειμμα των 149.000 ευρώ, ενώ το έτερο στέλεχος του πρώην Δήμου Βόλου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα ελλείμματα που υπήρχαν στις 31.12 2010 στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

( ΝΠΔΔ) του πρώην Δήμου Βόλου, όπου ταμίας ήταν ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου.

Εξάλλου μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Ξηρακιά, η διαδικασία της εκκαθάρισης για τα Νομικά Πρόσωπα του πρώην Δήμου Βόλου που απορροφήθηκαν από τον ΔΟΕΠΑΠ / ΔΗΠΕΘΕ, όπως ο Καλλιτεχνικός και το ΔΗΚΙ. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οι υποχρεώσεις του Καλλιτεχνικού ανέρχονται σε 600.000 ευρώ και του ΔΗΚΙ σε 100.000 ευρώ. Τα παραπάνω ελλείμματα θα αναληφθούν ως υποχρεώσεις από το Δήμο Βόλου, όπως και για τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, έτσι ώστε στη συνέχεια ο τελευταίος να μπορεί να πληρώσει σταδιακά τους προμηθευτές των νομικών προσώπων που δικαιολογημένα περιμένουν επί χρόνια να δουν το χρώμα του χρήματος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου