ΤΟΠΙΚΑ

Ενστάσεις για την πριμοδότηση των ιδιωτών γιατρών που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ

ενστάσεις-για-την-πριμοδότηση-των-ιδι-131578

«Τον ίδιο κορονοϊό θα αντιμετωπίσουμε» λέει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας – Επανέρχεται το αίτημα για προσλήψεις στο Αχιλλοπούλειο

Σοβαρές ενστάσεις της για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προσφέρει μισθό 2.000 ευρώ σε όποιον ιδιώτη θελήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που ο μισθός του πρωτοδιόριστου γιατρού στο ΕΣΥ είναι 1.300 ευρώ, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

Η ΕΙΚΝΥΜ σημειώνει πως κάτι τέτοιο αναμένεται να δημιουργήσει γιατρούς δύο ταχυτήτων μέσα στο ΕΣΥ, κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία σε βάρος των γιατρών που υπηρετούν στο δημόσιο και ζητεί ο ίδιος μισθός να ισχύσει και για τους γιατρούς των νοσοκομείων.

Επιπλέον, ζητεί να επισπευστούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 14 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου, να επαναπροκηρυχθούν οι έξι μόνιμες θέσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που είναι κενές και επιπροσθέτως να προσληφθούν 5 ειδικοί παθολόγοι και δύο παιδίατροι λόγω των εκτάκτων αναγκών.

«Το υπουργείο Υγείας, αντί να προσλάβει μόνιμους ιατρούς (και ενώ ακόμη περιμένουμε την υλοποίηση των κουτσουρεμένων προσλήψεων από πέρυσι), προσφέρει μισθό 2.000 ευρώ σε όποιον ιδιώτη θελήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Δημόσια Υγεία. Χαιρετίζουμε λοιπόν την αναγνώριση ότι ο μισθός του πρωτοδιόριστου ειδικού πρέπει να είναι 2.000 ευρώ ή μήπως αυτό αφορά μόνο στους ιδιώτες που θα έρθουν στα Νοσοκομεία; Ελπίζουμε αυτή η αδικία να διορθωθεί άμεσα. Πώς είναι δυνατόν ο νεοδιόριστος μόνιμος ιατρός που εργάζεται και εφημερεύει και στηρίζει χρόνια τη Δημόσια Υγεία να ξεκινά από λιγότερο από 1.300 ευρώ και ο ιδιώτης να ξεκινά από 2.000 ευρώ; Δεν γίνεται, ο ιατρός του ίδιου Νοσοκομείου να μη μοριοδοτείται όταν είναι μόνιμος και να μοριοδοτείται ο ιδιώτης ιατρός που μόλις ανέλαβε υπηρεσία. Τον ίδιο κορονοϊό SARS-CoV2, στις ίδιες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν και οι δύο. Μόνο που ο αδικημένος είναι αυτός που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Τέλος, καταλήγοντας τονίζει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας κρατάνε Θερμοπύλες. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας ήδη λειτουργούν νέες δομές νοσηλείας για τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Προσλάβετε μόνιμους ιατρούς πριν η κατάσταση γίνει έκρυθμη. Εμείς θα κρατάμε Θερμοπύλες κύριε υπουργέ. Εσείς;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου