ΤΟΠΙΚΑ

Μονιμοποίηση των συμβάσεων ζητούν οι καθαρίστριες

μονιμοποίηση-των-συμβάσεων-ζητούν-οι-13057

Συνάντηση με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών για εργασιακά θέματα πραγματοποίησε προχθές η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών για εργασιακά θέματα που έχουν να κάνουν με την τήρηση ωραρίου των συμβασιούχων καθαριστριών, τα καθήκοντα καθαρισμού των σχολικών κτιρίων, το δικαίωμα της απεργίας και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών.

Οπως αναφέρουν τα άτομα του Σωματείου Καθαριστριών παρά τις διαβεβαιώσεις των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών ότι τηρούνται οι συμβάσεις και τα ωράρια των συναδέλφων, η πραγματικότητα τους διαψεύδει, αφού όπως καταγγέλλουν οι διευθυντές σε πολλές περιπτώσεις αυθαιρετούν με αποτέλεσμα πολλές καθαρίστριες να εργάζονται με όρους που δεν υπάρχουν στις συμβάσεις τους.

Οι καθαρίστριες ζητούν από την πλευρά τους η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το πάγιο αίτημα του σωματείου για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρης.

Το Σωματείο των καθαριστριών σε σχετική ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά «το δήθεν «κοινό αίτημα» της μόνιμης και σταθερής εργασίας, όπως ειπώθηκε και από τις Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, είναι «κενό» γράμμα. Η ίδια η Δημοτική Αρχή έχει ψηφίσει και εφαρμόσει τον Καλλικράτη και έχει υπογράψει κατά καιρούς συμβάσεις έργου στο Δήμο. Είναι έκδηλη η στάση της απέναντι στο ζήτημα ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, όπου τόσο με το καρότο όσο και με το μαστίγιο, προσπαθεί να ξεμπερδεύει με τα «εμπόδια» που βρίσκει».

Τέλος, καλεί το σωματείο καλεί όλες τις καθαρίστριες να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους από κοινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου