ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική»

δεν-υπάρχει-εθνική-στρατηγική-128639

Υπογράμμισε ο επίτιμος Αρχηγού Στόλου μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση στην Εξωραϊστική

Την πεποίθηση ότι η χώρα δεν διαθέτει εθνική στρατηγική, εξέφρασε από το Βόλο ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος ε.α. Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Εξωραϊστική.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δεμέστιχας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έκανε σωστές στρατηγικές επιλογές, με την είσοδο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δημιουργείται δίχτυ ασφάλειας, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει η χώρα την παραμονή της στους δύο παραπάνω Οργανισμούς.

Παράλληλα, ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου εξέφρασε τη θέση ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να διασφαλίσει αρκετά καλά τα συμφέροντά της, εάν είχε εγκαίρως κοινοποιήσει ποια είναι η ελληνική εθνική στρατηγική της. Δεν υπάρχει εθνική ελληνική στρατηγική και συνεπώς δεν υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε αυτά τα οποία γίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας το σκεπτικό του, ο ίδιος ανέφερε ότι την έννοια της εθνικής στρατηγικής συνιστούν οι πολιτικές που συγκροτούν τη συνολική λειτουργία του κράτους. Δηλαδή την εξωτερική πολιτική, την οικονομική, κοινωνική, αλλά και αμυντική πολιτική. «Τα παραπάνω δεν είναι καταγεγραμμένα, εγκεκριμένα από το κοινοβούλιο, ούτως ώστε να μην αλλάζουν και να δείχνουν πάντα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε» όπως σημείωσε ο ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης, προσθέτοντας ότι η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, ήταν ένας από τους λόγους που μας οδήγησαν στη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Δίνοντας το στίγμα της στόχευσης που θα έπρεπε να υπάρχει σε εθνικό επίπεδο, ο κ. Δεμέστιχας επεσήμανε ότι «είναι μια και μοναδική». Η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, τα οποία περικλείουν όλους τους τομείς της λειτουργίας του κράτους και της δημόσιας ζωής.

Κληθείς να σχολιάσει τη σύγχρονη πολιτική κατάσταση, ο κ. Δεμέστιχας εξέφρασε τη θέση ότι οι κινήσεις που ακολουθούνται στο πεδίο της πολιτικής είναι λανθασμένες και ξεφεύγουν από το στόχο. «Ξεφεύγουν, εξήγησε, διότι οι πολιτικοί ασχολούνται περισσότερο με το πολιτικό κόστος και όχι με την ουσία, τι πρέπει να κάνουν για την πατρίδα και αυτό το πολιτικό κόστος το πληρώνουμε όλοι μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου