ΤΟΠΙΚΑ

Δημαιρεσίες σε Αλμυρό, Ρήγα Φεραίο, Νότιο Πήλιο, Ζαγορά-Μούρεσι και Σποράδες

δημαιρεσίες-σε-αλμυρό-ρήγα-φεραίο-νότ-126567

Ομαλά κύλησαν οι δημαιρεσίες στο Δ.Σ. Αλμυρού

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες στο δήμο Αλμυρού. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών πραγματοποιήθηκε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.

Για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού αναδείχτηκε πρόεδρος ο κ. Νίκος Καλλές, ενώ αντιπρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και γενικός γραμματέας ο κ. Ευάγγελος Γκόβαρης.

Στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ.κ. Ευάγγελος Καλατζής, Αριστείδης Καραγιώργος, Μιχάλης Μακρής και Αργύρης Ρούσσας. Από την αντιπολίτευση αναδείχτηκαν ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Χρήστος Καρακώστας (από την παράταξη Σπ. Ράππου).

Αναπληρωματικά εκλέχτηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, Γιώργος Ζώτος, Σάββας Τσόγκας, Ηλίας Δαλακούρας και Γιώργος Παπαϊωάννου.

Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωή συμμετέχει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης. Από την ομάδα πλειοψηφίας εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Μιχάλης Μακρής, Μαρία Σταυραντώνη, Δημήτρης Δημάκης, Κωνσταντίνος Νικοβιώτης και Ηλίας Δαλακούρας, ενώ από τη μειοψηφία οι κ.κ. Ηλίας Τσαμπίρας και Χρήστος Καρακώστας.

Αναπληρωματικά μέλη αναδείχτηκαν οι Βαγγέλης Καλατζής, Αριστείδης Καραγιώργος, Νικόλαος Αραπίτσας Νικόλαος, Λεωνίδας Βούλγαρης και Σάββας Τσόγκας.

Στην ΠΕΔ Θεσσαλίας εκπρόσωποι είναι ο δήμαρχος Αλμυρού και οι κ.κ. Ηλίας Δαλακούρας, Αργύρης Ρούσσας και Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Να σημειωθεί πάντως ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής μειοψηφίας Κώστας Κρανάς.

Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Καλλές

Ο Κώστας Λεγαντής πρόεδρος στο Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις πραγματοποιήθηκαν χθες οι δημαιρεσίες στο Δήμο Νοτίου Πηλίου. Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο Κώστας Λεγαντής μετά από πρόταση της ομάδας πλειοψηφίας, στην αντιπροεδρία εκλέχτηκε εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης του Στ. Βακούλα η κ. Αικατερίνη Βουρβούλια ενώ γραμματέας εκλέχτηκε από την πλειοψηφία η κ. Μαρία Παπαβασιλείου καθώς η ελάσσονα μειοψηφία δεν αποδέχτηκε συμμετοχή στο προεδρείο.

Στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος εκλέχτηκε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και τακτικά μέλη οι Δημ. Παντελής, Στάθης Μαλαμάτης, Ε. Τσιρέμπολος, Λεων. Χαμονικολάου, Απ. Διαννέλος και Κ. Μαμμάς. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Γ. Τεντζεράκης, Β. Νασσιόπουλος, Ε. Ντόβας, Πσν. Ξουράφης και Στ. Βακούλας. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν, Πρόεδρος ο Β. Νασσιόπουλος και τακτικά μέλη Μ. Παπαβασιλείου, Ι. Διαννέλος, Ι. Λιάγκος, Δημ. Φαλκής, Α. Λεμονής και Ι. Ευαγγελάκης και αναπληρωματικά Γ. Τεντζεράκης, Ε. Τσιρέμπολος, Θ. Φλέρης, Ι. Τζώρτζης και Αικ. Τσερκέζη. Για την ΠΕΔ εκλέχτηκαν ο δήμαρχος Ν. Φουρτούνας και ο Β. Νασσιόπουλος.

Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Το προεδρείο και τα μέλη Επιτροπών στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι δημαιρεσίες στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Στη συνεδρίαση των δημαιρεσιών προήδρευσε ο πλειοψηφών σύμβουλος Απ. Σουλδάτος.

Στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτριος Χιώτης, αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Καμπούρης και Γραμματέας ο Προκόπιος Κουτσελίνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή μελών για την Οικονομική Επιτροπή. Εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστοδούλου Γεωργία, Κοντογιώργος Απόστολος, Βασταρδής Κωνσταντίνος, Σουλδάτος Απόστολος από την παράταξη της πλειοψηφίας και Σαμαρά Μαρία και Κατσιφός Απόστολος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας οι δημοτικοί σύμβουλοι Κουτσελίνης Προκόπιος, Αλτίνης Ανέστης, Καουνάς Βασίλειος και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας Τσαπράζης Βασίλειος και Λάσκος Κωνσταντίνος.

Εκπρόσωπος του δήμου για την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας είναι ο δήμαρχος Π. Κουτσάφτης, και κατόπιν ψηφοφορίας ο Απ. Σουλδάτος τακτικός εκπρόσωπος και αναπληρωματικός εκπρόσωπος ο Δημήτριος – Μαρίνος Χιώτης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ευχήθηκε εποικοδομητική συνεργασία.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Δημαιρεσίες στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Βελεστίνο η σύγκληση του πρώτου δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, στη διάρκεια του οποίου έγιναν δημαιρεσίες για την εκλογή νέων μελών, τόσο στο Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, για το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 έως 5-3-2017.

Όπως λοιπόν προέκυψε από τις δημαιρεσίες το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου έχει ως εξής: πρόεδρος Ιωάννης Σκρίμπας, αντιπρόεδρος Ιωάννης Μπατζιάκας και γραμματέας Βασιλική Χατζοπούλου-Παπανικολάου.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη των δύο επιτροπών του Δήμου, σύμφωνα με το Νόμο του Καλλικράτη προβλέπεται τέσσερα τακτικά και τρία αναπληρωματικά να προτείνονται από την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά προτείνονται από τη μειοψηφία.

Επειτα από τις νέες δημαιρεσίες, τα μέλη των επιτροπών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στις οποίες Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος, έχουν ως εξής:

Οικονομική Επιτροπή

Τακτικά μέλη Κορώνας Ιωάννης, Κουραβέλας Ευθύμιος, Παπαρούνας Χρήστος, Πρίντζος Νικόλαος, Κουσκουρίδας Μιχαήλ, Μπατζιάκας Ιωάννης και αναπληρωματικά μέλη Γιαννακος Ευάγγελος, Ρομφαίας Απόστολος, Χατζής Σταύρος, Πάσχος Χαράλαμπος, Κουντούρης Παναγιώτης.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά μέλη Γιαννακός Ευάγγελος, Παπαϊωάννου Ιωάννης, Ρομφαίας Απόστολος, Χατζοπούλου-Παπανικολάου Βασιλική, Γάτος Σπυρίδων, Παπαϊωάννου Απόστολος και αναπληρωματικά μέλη Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος, Τσεκουροπούλου-Τσουμπέκου Αγγελική, Χατζής Σταύρος, Πρασσάς Αθανάσιος, Μπατζιάκας Ιωάννης.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες, και τους κάλεσε να εργαστούν όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό των δημοτών.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Πάσχος κατέθεσε γραπτώς στον Προεδρεύων ότι αντικατέστησε την παραιτηθείσα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Ελένη Λαΐτσου.

Ως αντιπρόσωπος της ΠΕΔ εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

Το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου

Οι δημαιρεσίες στους δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου

Με καλό κλίμα και ήρεμους τόνους διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Στο Δήμο Σκιάθου νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε με την πρώτη ψηφοφορία ο Θεοδόσης Τρακόσας, ενώ αντιπρόεδρος ο Φώτης Κοφινάς, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Γενικός γραμματέας αναδείχτηκε ο Ιωάννης Σταματάς που ανήκει στην παράταξη πλειοψηφίας καθώς η ελάσσονα μειοψηφία δήλωσε ότι δεν ήθελε να έχει καμία εκπροσώπηση στο νέο προεδρείο.

Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου πρόεδρος όπως προβλέπει η εγκύκλιος είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος, ενώ τακτικά μέλη αναδείχτηκαν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Ελευθέριος Βιολέττας, Γιώργος Θεοδώρου, Δημήτρης Μίχας, Απόστολος Πασχάλης και τη μειοψηφία οι κ.κ. Φώτης Κοφινάς και Χαραλαμπία Πασχάλη.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Νικόλαος Αναγνώστου, Ιωάννης Καλατζάκης και Ιωάννης Σταματάς, ενώ από τη μειοψηφία οι κ.κ. Παύλος Τασιόπουλος και Αναστασία Φιλαρέτου.

Στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας θα συμμετάσχει όπως προβλέπεται ο δήμαρχος καθώς και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Μίχας.

Στη Σκόπελο

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου αναδείχτηκε στις δημαιρεσίες ο Γιώργος Πατσής του Παναγιώτη, ενώ αντιπρόεδρος με τη β’ ψηφοφορία εκλέχτηκε ο Γιώργος Κοτανίδης και γενικός γραμματέας με την α’ ψηφοφορία ο Ρηγίνος Λεμονής του Νικολάου.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι εξής:

Τακτικά Μέλη:

Από την πλειοψηφία:

1. Ευάγγελος Τσουκαλάς του Γεωργίου, ψήφοι 17
2. Νικόλαος Γκουμάς του Ιωάννη, ψήφοι 17
3. Νικόλαος Τριανταφύλλου του Μιχαήλ, ψήφοι 16
4. Γεώργιος Μαριδάκης του Αντωνίου, ψήφοι 15

Από την μειοψηφία:

5. Ρηγίνος Λεμονής του Νικολάου, ψήφοι 12
6. Άγγελος Ξηντάρης του Γεωργίου, ψήφοι 16 (από την δεύτερη ψηφοφορία)

Αναπληρωματικά Μέλη:

Από την πλειοψηφία:

1. Σοφία Αμπελάκια-Ξηρογιάννη του Παναγιώτη, ψήφοι 17

2. Ουρανία Μελαχροινάκη -Μαλαμάκη του Ηλία, ψήφοι 16

3. Πανταζής Σκλάβος του Παναγιώτη, ψήφοι 16

Από την μειοψηφία:

4. Νίκη Σκλάβου του Ευσταθίου, ψήφοι 17

5. Γεώργιος Κοτανίδης του Θεμιστοκλή, ψήφοι 13

Στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Σκοπέλου και ο κ. Γιώργος Πατσής.

Στην Αλόννησο

Το προεδρείο του δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου συγκροτούν σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών ο κ. Τάκης Τσουκανάς που αναδείχτηκε πρόεδρος, ο κ. Παναγιώτης Τσουκανάς, που ορίστηκε αντιπρόεδρος και η κ. Κική Αναγνώστου από την πλειοψηφία μετά την άρνηση της ελάσσονος μειοψηφίας να συμμετέχει στο προεδρείο.

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Αναπληρωματικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ. κ. Βασίλης Σουτζούκης, Αγγελος Αργυρίου και Αγάλου Σμαραγδή. Από τη μειοψηφία εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Παναγιώτης Αναγνώστου και Απόστολος Καρακατσάνης.

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ.κ. Μαγδαληνή Κυριαζή, Χριστίνα Τσουκανά και Κωνσταντίνος Καλογιάννης, ενώ από τη μειοψηφία οι κ.κ. Παναγιώτης Βλαϊκός και Χαρίκλεια Θεοδώρου.

Στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας θα συμμετέχει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Να σημειωθεί ότι κανένα από τα τρία Δημοτικά Συμβούλια των Σποράδων δεν όρισε Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς σε δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων δεν προβλέπεται συγκρότησή της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου