ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη ανάπτυξη η τηλεκπαίδευση στη Μαγνησία

σε-πλήρη-ανάπτυξη-η-τηλεκπαίδευση-στη-125967

Από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο και τα ειδικά σχολεία – Μαθητές παρακολουθούν μαθήματα από τον υπολογιστή τους

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η τηλεκπαίδευση στη Μαγνησία, κατά την τρίτη εβδομάδα της παράδοσης μαθημάτων εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από τα Νηπιαγωγεία έως και τα Λύκεια, εκπαιδευτικοί και μαθητές «αγκάλιασαν» τις ηλεκτρονικές τάξεις, που δημιουργήθηκαν στις πλατφόρμες που ενεργοποίησε το Υπουργείο Παιδείας για όσο διάστημα τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πέραν της σύγχρονης εκπαίδευσης με τις ψηφιακές τάξεις που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως για τους μαθητές της γ’ τάξης των Λυκείων που προετοιμάζονται υπό αντίξοες συνθήκες για τη δοκιμασία των πανελλαδικών που θα κρίνει την εισαγωγή τους στις σχολές της Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, μέσω του e – class έχουν δημιουργηθεί και ηλεκτρονικές τάξεις ασύγχρονης εκπαίδευσης, που οι εκπαιδευτικοί αναρτούν ύλη και ασκήσεις για τους μαθητές.

Μόνο μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας γίνονται περί τα 31.897 μαθήματα σε όλη τη Θεσσαλία, εκ των οποίων 15.857 για την Πρωτοβάθμια και 16.040 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Μαγνησία είναι ο δεύτερος, μετά τη Λάρισα, πιο δυναμικός νομός στη συγκεκριμένη πλατφόρμα σε επίπεδο Θεσσαλίας, έχοντας ενεργοποιήσει συνολικά 9.324 ηλεκτρονικές τάξεις.

Από αυτές, οι 4.935 αφορούν στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Συνολικά συμμετέχουν 74 σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 37 Γυμνάσια, 20 Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ, το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο και τα ΕΕΕΕΚ.

Το πιο ενεργό σχολείο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα εμφανίζεται το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, που έχει ενεργοποιήσει 244 ηλεκτρονικές τάξεις και ακολουθούν το Μουσικό με 226, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου με 173, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας με 117 και το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο με 114 ηλεκτρονικά μαθήματα.

Επιπλέον 4.389 ηλεκτρονικές τάξεις έχουν συσταθεί σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Στην πλατφόρμα έχουν ενεργοποιηθεί συνολικά 127 σχολικές μονάδες, μεταξύ των οποίων και 26 Νηπιαγωγεία!

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν αγκαλιάσει την ηλεκτρονική εκπαίδευση», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή είχε τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές και προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων αντίστοιχα προκειμένου να αντιμετωπιστούν δυσκολίες, να αναζητηθούν καλές πρακτικές. Μάλιστα έως μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι πρώτες ψηφιακές τάξεις σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας σύμφωνα με τον κ. Πολύζο.

Σημειώνεται ότι στη Λάρισα έχουν συσταθεί 5.242 ηλεκτρονικές τάξεις στην Πρωτοβάθμια και 6.104 στη Δευτεροβάθμια, στα Τρίκαλα 3.706 τάξεις στην Πρωτοβάθμια και 2.352 στη Δευτεροβάθμια και στην Καρδίτσα 2.520 τάξεις στην Πρωτοβάθμια και 2.649 στη Δευτεροβάθμια.

Κλείνουν τα σχολεία

Οι σχολικές μονάδες έστω και σε ηλεκτρονικό επίπεδο θα παραμείνουν κλειστές από την ερχόμενη Δευτέρα έως τις 26 Απριλίου, καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχα. Ηλεκτρονικά μαθήματα αναμένεται να ενεργοποιηθούν ξανά από τις 27 του μήνα, εκτός αν υπάρξει άλλη οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου