ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη ζήτηση στα μήλα

αυξημένη-ζήτηση-στα-μήλα-125820

Μεγαλύτερες ποσότητες καταναλώνουν οι Βολιώτες για να ενισχύουν με βιταμίνες τον οργανισμό τους

Αυξημένη ζήτηση καταγράφεται πανελλαδικά στην κατανάλωση φρούτων εν μέσω πανδημίας, με τα προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η αύξηση στις πωλήσεις των μήλων Ζαγορίν υπολογίζεται ότι αγγίζει το 20% περίπου στη διάρκεια της πανδημίας, με την ανοδική τάση στην ζήτηση να αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια των καταναλωτών να εμπλουτίσουν με βιταμίνες την καθημερινή τους διατροφή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Οσαν αφορά την πανδημία θα έλεγα ότι δεν μας έχει αγγίξει ιδιαίτερα, διότι έχουμε αύξηση των πωλήσεων. Παρατηρείται στροφή του κόσμου προς τα φρούτα και τα μήλα, προφανώς για να «θωρακίσει» τον οργανισμό του με την πρόσληψη βιταμινών», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Ιωάννης Κράββαρης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα απαιτούμενα μέτρα και οι προϋποθέσεις για την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων. «Θέλουμε να είμαστε φιλικοί στον καταναλωτή και τον παραγωγό και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους καταναλωτές που μας στηρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό» είπε.

Η περίοδος της πανδημίας δεν αποτελεί «τροχοπέδη» στις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, με τον κ. Κράββαρη να υπογραμμίζει ότι «τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους του Συνεταιρισμού, γεγονός που διασφαλίζει άρτιες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό» είπε.

Σε επίπεδο εξαγωγών, αντίστοιχα, έχουν ήδη διατεθεί οι ποσότητες των μήλων «Ζαγορίν» που προορίζονταν για το εξωτερικό, με τον πρόεδρο να υπενθυμίζει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν πέρυσι στην περιοχή, ήταν μικρότερος ο όγκος παραγωγής.

Στην παρούσα τα προϊόντα του Συνεταιρισμού διατίθεται σε όλη την επικράτεια και σε μεγάλη αλυσίδα μάρκετ της Βουλγαρίας, με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να έχει ξεκινήσει.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή, ενώ όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς «σημειώθηκαν καθιζήσεις δρόμων αλλά είχαμε κοντά μας την Περιφέρεια, που ανταποκρίθηκε άμεσα και αποκατέστησε την βατότητα στους δρόμους, διευκολύνοντας την μετακίνηση του στόλου των οχημάτων του Συνεταιρισμού».

Κλείνοντας, εξέφρασε την αισιόδοξη σκέψη ότι θα είναι ικανοποιητική η φετινή παραγωγή, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου