ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει»

ο-χριστόδουλος-δεν-έπρεπε-να-ζει-και-γ-125726

«ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βόμβα μεγατόνων από το στενό συνεργάτη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, π. Επιφάνιο Οικονόμου. Δήλωσε ότι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος. «Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτο», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν το «μεγάλο αγκάθι» απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο εξαθλίωσης των Ελλήνων που παίρνει σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, στενός συνεργάτης του Μακαριστού Χριστόδουλου, μιλώντας χθες στον ASTRA και την τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη, «Παράθυρο στη Θεσσαλία», με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της εκδημίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, συγκλόνισε με τις δηλώσεις του.

Οπως ανέφερε, «αν ζούσε ο Χριστόδουλος όλη η Ελλάδα θα ήταν αλλιώς, όχι μόνο η Εκκλησία. Δεν θα είχε άλλο λόγο και ρόλο μόνο η Εκκλησία. Η χώρα θα ήταν διαφορετική», ανέφερε ο πατέρας Επιφάνιος Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι «το κακό που συμβαίνει στη χώρα σήμερα δεν θα συνέβαινε».

Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, άφησε να εννοηθεί ότι ο θάνατος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος. Συνέπεσε με την έναρξη της οικονομικής κρίσης. «Θα μου πείτε ένας Χριστόδουλος θα μπορούσε να το αναχαιτίσει; Θα σας πω ότι όσο περνάει ο καιρός το πιστεύω ακόμη περισσότερο: ότι ο Χριστόδουλος ήταν ένα εμπόδιο απέναντι σε όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το κακό ξεκίνησε από την επομένη του θανάτου του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βυθίζεται από τέλμα σε τέλμα. Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει σε μια τέτοια εποχή γιατί θα ήταν εμπόδιο σε όλο αυτό το σχέδιο του κακού- θα τα πω όπως τα νιώθω και τα πιστεύω- δεν έπρεπε να ζει γι’ αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτο. Το πιστεύω πλέον, στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω», είπε ο πατέρας Επιφάνιος, σοκάροντας με τις δηλώσεις του.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι απαλλαγμένος από τον όγκο των συναισθημάτων που τον κατέκλυσαν με το θάνατο του Μακαριστού. «Αν αυτά τα έλεγα πριν οκτώ, επτά ή έξι χρόνια, θα μπορούσε κανείς να μου ότι με έχουν κυριεύσει τα συναισθήματα. Τώρα όμως έχω απεγκλωβιστεί από τα συναισθήματα. Κι όταν ένας άνθρωπος απεγκλωβίζεται από το μεγάλο όγκο των συναισθημάτων, μπορεί και βλέπει τα πράγματα και τα πρόσωπα πιο καθαρά. Και αντιλαμβάνεται την ερμηνεία των φαινομένων και των γεγονότων με πιο διαυγή τρόπο. Γι’ αυτό πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο», επέμεινε ο ίδιος.

Εκανε μάλιστα λόγο για καλά οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της Ελλάδας, απέναντι στο οποίο «αγκάθι» θα ήταν ο Χριστόδουλος.

«Ολοι λένε ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία- εξαετία δεν είναι τυχαία. Σχεδιάστηκαν και εκτελούνται. Στην πατρίδα μας βρίσκονται εύχρηστα όργανα από την πολιτική, επιχειρηματική και δημοσιογραφική σκηνή. Ο Χριστόδουλος θα ήταν το μεγάλο αγκάθι, το μεγάλο εμπόδιο, γιατί θα μετουσίωνε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για αντίσταση και ανάκαμψη», είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μακαριστού που μιλούσε για αντίσταση και ανάκαμψη. «Θυμάστε ποιες ήταν οι τελευταίες φράσεις του στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του 2008 λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Αντίσταση και ανάκαμψη. Είπε στο λαό: αδέλφια αντισταθείτε και μείνετε όρθιοι. Τώρα όλα ερμηνεύονται», σχολίασε ο π. Επιφάνιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου