ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος για παράβαση καθήκοντος ο Αχ. Μπέος

αθώος-για-παράβαση-καθήκοντος-ο-αχ-μπέ-12276

Αθωωτική ήταν χθες η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος κατηγορήθηκε, μετά από ανώνυμη καταγγελία, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Η καταγγελία είχε σχέση με τη Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχίαλου του 2015, και σύμφωνα μ’ αυτή η διοργάνωση παραχωρήθηκε σε πολιτιστικούς φορείς, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε κρίνει παράνομη την εν λόγω παραχώρηση.

Εντούτοις, εξετάζοντας την υπόθεση, το δικαστήριο χθες απάλλαξε τον κ. Μπέο από την κατηγορία, καθώς η απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε παραληφθεί από τη δημοτική αρχή Βόλου μετά την ολοκλήρωση των επίμαχων εκδηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι η ποινική δίωξη κατά του δημάρχου Βόλου είχε ασκηθεί μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία.

Στο πλαίσιό της είχαν κληθεί και είχαν δώσει καταθέσεις στον πταισματοδίκη Βόλου όλοι οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ως υπεύθυνοι για την απόφαση που είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την παραχώρηση της διοργάνωσης σε πολιτιστικούς φορείς της Νέας Αγχιάλου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου