ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για το Βαγονάκι των Ηλιοτροπίων

λύση-για-το-βαγονάκι-των-ηλιοτροπίων-122396

Σήμερα εξετάζεται το θέμα στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βόλου

Στην πλατεία Ελευθερίας θα είναι ο νέος σταθμός για το Βαγονάκι του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Μαγνησίας Ηλιοτρόπια. Η μετεγκατάστασή του αποφασίζεται στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Βόλου, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Σύλλογος και είχε τη σύμφωνη γνώμη της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφίας Χάλαρη.

Από την πρώτη ημέρα του περασμένου Φεβρουαρίου, το «Βαγονάκι» είναι… εγκλωβισμένο πίσω από την περίφραξη που στήθηκε γύρω από την πλατεία Πανεπιστημίου, όπου άρχισαν εργασίες για τη διαμόρφωση της νέας πλατείας. Τον τελευταίο έναν μήνα δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτό και τα παιδιά, που δραστηριοποιούνται στον Σύλλογο, δεν μπορούν να διαθέτουν προς πώληση τα είδη τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κλεάνθης Πράττος ήρθε σε άμεση επαφή με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, προκειμένου να βρεθεί λύση για τη μεταστέγαση του εκθετηρίου – πωλητηρίου των Ηλιοτροπίων.

Συμφωνήθηκε το Βαγονάκι να εγκατασταθεί στην πλατεία Ελευθερίας, μεταξύ Ιωλκού και Αντωνοπούλου, από την πλευρά της Ανθίμου Γαζή. Η μετεγκατάσταση, μετά τη σημερινή απόφαση που αναμένεται να λάβει το τοπικό συμβούλιο, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ο Σύλλογος να μπορεί να υποδέχεται ενόψει Πάσχα τους πελάτες του στη νέα του έδρα.

Το Βαγονάκι λειτουργεί ως εκθετήριο – πωλητήριο των προϊόντων που παράγουν επτά άτομα με αναπηρία που δραστηριοποιούνται στο θερμοκήπιο των Ηλιοτροπίων, καλλιεργώντας αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά. Από το Βαγονάκι διαθέτουν τόσο τα φυτά που καλλιεργούν, όσο και δικές τους χειροποίητες κατασκευές, από κοσμήματα, μέχρι εποχιακά είδη.

«Ηδη προετοιμαζόμαστε για την περίοδο του Πάσχα. Κατασκευάζουμε λαμπάδες και εποχιακά είδη προκειμένου να τα διαθέτουμε προς πώληση», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλιοτρόπια Κλεάνθης Πράττος.

Είναι ο τρίτος σταθμός για το Βαγονάκι, που έως και το 2014 φιλοξενούνταν επί της Ερμού έξω από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου, το 2015 μετεγκαταστάθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου και τώρα ετοιμάζεται να μετακομίσει στην πλατεία Ελευθερίας, μετά την αναγκαία απομάκρυνσή του από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης της πλατείας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου