ΤΟΠΙΚΑ

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου το ΚΔΑΠ-μεΑ Ν. Ιωνίας

στην-πυροσβεστική-υπηρεσία-βόλου-το-κ-122288

Τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισκεφτήκαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας.

Η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιθυμία των παιδιών να δουν από κοντά ένα Πυροσβεστικό όχημα και τους Πυροσβέστες σε ώρα εργασίας.

Με υπομονή οι άντρες της Πυροσβεστικής ξενάγησαν τα παιδιά στους χώρους των εγκαταστάσεων και απάντησαν σε κάθε απορία τους, έμαθαν, ότι το πυροσβεστικό σώμα είναι μια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την διάσωση των ανθρώπων σε ατυχήματα και καταστροφές, αποστολή των πυροσβεστών είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, όταν υπάρχουν πυρκαγιές, πλημμύρες και θεομηνίες. Οι πληροφορίες που πήραν ήταν πολλές και πολύ χρήσιμες. Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι, ότι «πρέπει να αγαπάμε τα δάση, το πράσινο και γενικά τη φύση, όπως, φυσικά να σεβόμαστε την περιουσία του άλλου και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στους συνανθρώπους μας όταν τη χρειάζονται».

Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας προσφέρει τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω και στοχεύει στην κοινωνικοποίηση τους πραγματοποιώντας εξωτερικές δραστηριότητες. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου