ΤΑΞΙΔΙΑ

Πολυτελής πλωτή πολιτεία καταπλέει σήμερα στο Βόλο

πολυτελής-πλωτή-πολιτεία-καταπλέει-σ-121812

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica με 1.149 επιβάτες θα αποπλεύσει αύριο το απόγευμα

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 1.149 επιβάτες και 566 άτομα που απαρτίζουν το πλήρωμα του πλοίου. Το εντυπωσιακό, συνολικού μήκους 220 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Ιταλίας, θα παραμείνει στο λιμάνι του Βόλου μέχρι αύριο το απόγευμα, με τον απόπλου για τον επόμενο προορισμό να έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου ακολουθεί το δρομολόγιο Σαβόνα, Νάπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Βόλος, Πειραιάς, Τραμπάνη, Μασσαλία, με επιστροφή, αντίστοιχα, στη Σαβόνα.

Η πλειοψηφία των επιβατών είναι Γάλλοι, συνολικά 520, Ιταλοί 251, Γερμανοί 184, Ρώσοι 24, Εγγλέζοι 34, Βέλγοι 15, 11 Αυστριακοί, 19 Ελβετοί, 12 Τούρκοι και τουρίστες διαφόρων άλλων εθνικοτήτων.

Στη διάρκεια της αποψινής παραμονής τους στο Βόλο, οι επιβάτες θα έχουν ελεύθερο πρόγραμμα περιήγησης στην πόλη, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές με πούλμαν στο Πήλιο και τα Μετέωρα. Παράλληλα, πολλοί αναμένεται να παραμείνουν στην πόλη, προκειμένου να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, και το εμπορικό κέντρο.

Τους ξένους επισκέπτες θα υποδεχθούν εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου, οι οποίοι θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό, χάρτες και πληροφορίες, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η ολιγόωρη παραμονή τους στην περιοχή μας.

Στο μεταξύ, ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου ικανοποιητική, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις στρέφουν το ενδιαφέρον αρκετών ξένων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κρουαζιέρας, στην περιοχή μας και την Ελλάδα γενικότερα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτιλιακός πράκτορας Νίκος Σκλιάς, επισημαίνει ότι «έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την εταιρεία «AIDA» για δύο, μέχρι στιγμής, προσεγγίσεις στο τέλος της χρονιάς, ενώ παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον και από Γαλλικές εταιρίες, προκειμένου να έρθουν στην περιοχή μας». Ο ίδιος επιχειρηματίας εκτιμά ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα διεθνή γεγονότα ευνοούν την Ελλάδα, ενώ τονίζει παράλληλα ότι «δεν αποκλείεται να έχουμε προσεγγίσεις της τελευταίας στιγμής. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες, σημειώνει ο ίδιος, και ενδεχομένως καλύτερες σε σχέση με πέρυσι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου