ΤΟΠΙΚΑ

Αριστα σε 15 από τους 26 δείκτες

αριστα-σε-15-από-τους-26-δείκτες-121664

Παρέλαβε την έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την αναλυτική έκθεση της εξωτερικής του αξιολόγησης παρέλαβε επίσημα προχθές από την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Βαδίζουμε σε καλό δρόμο», σχολίασε τα επίσημα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης από ακαδημαϊκούς της Ευρώπης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Πετράκος.

Το Π.Θ. αξιολογήθηκε συνολικά σε 26 δείκτες, από τα προγράμματα σπουδών, μέχρι την οργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών, την έρευνα που παράγεται. Οι βαθμολογίες ήταν τέσσερις: άριστα, θετική, λιγότερη θετική, αρνητική.

Στους 15 από τους 26 δείκτες, το ίδρυμα πήρε άριστα και σε εννέα δείκτες βαθμολογήθηκε ως «θετικά». Μόλις σε δύο δείκτες κρίθηκε ότι η εικόνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν «λιγότερο θετική».

Ο ένας δείκτης αφορά την οργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών και ο δεύτερος στη διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που παράγεται στην τοπική κοινωνία.

«Θα δουλέψουμε περισσότερο για τη βελτίωση των δεικτών. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε ο κ. Πετράκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου