ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό των προσφυγόπουλων στον ΜΟΖΑ οι γυναίκες της Ε.Γ.Ε.

στο-πλευρό-των-προσφυγόπουλων-στον-μο-12092

Μοίρασε στα παιδιά μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους

Στο πλευρό των παιδιών και των γονιών τους βρέθηκαν μέλη του Παραρτήματος Βόλου της Ενωσης Γυναικών Ελλάδος στο κέντρο φιλοξενίας ΜΟΖΑ. Οι γυναίκες της Ε.Γ.Ε. είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα προσφυγόπουλα και τις μητέρες τους και να παίξουν μαζί τους. Οι γυναίκες της Ε.Γ.Ε. πρόσφεραν στα παιδιά μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους και άλλη γραφική ύλη τα οποία αποτέλεσαν στα χέρια των παιδιών «τη φωνή» για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στο χαρτί.

Τα μέλη της Ε.Γ.Ε. εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας την αντίθεσή τους στους πολέμους που υποχρεώνουν τους δοκιμαζόμενους λαούς να φεύγουν από την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι από την αντιπροσωπεία της Ε.Γ.Ε. εκφράστηκε η ικανοποίηση προς τις αρμόδιες αρχές του Στρατού για τις καλές συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες που παραμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μόζα.

Το Παράρτημα Βόλου της Ενωσης Γυναικών Ελλάδος μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ανταποκρίθηκε άμεσα και πρόσφερε επίσης τρόφιμα για τους πρόσφυγες στη δομή «Ομάδα Υποστήριξης Προσφύγων Βόλου» στο Δίαυλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου