ΤΟΠΙΚΑ

Με αγωγές προειδοποιούν παραγωγοί των λαϊκών της Μαγνησίας

με-αγωγές-προειδοποιούν-παραγωγοί-τω-118701

Πειθάρχησαν και δεν πήγαν στις λαϊκές, αλλά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος Απ. Τσακανίκας, έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή

Με αγωγές κατά παντός υπευθύνου προειδοποιούν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών της Μαγνησίας, που παραμένουν κλειστές από το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο απόφασης για όλη τη Θεσσαλία και στον απόηχο των 20 θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού που βρέθηκαν στη συνοικία της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα όπου διαμένουν και Ρομά. Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σε δειγματοληπτικά τεστ κορονοϊού στους τρεις οικισμούς Ρομά στον Βόλο, σε Αλιβέρι, Αγ. Παρασκευή και Νεάπολη.

Τόσο το Σάββατο, όσο και χθες Δευτέρα, οι λαϊκές οπωροκηπευτικών που ήταν οι μόνες που λειτουργούσαν από την έναρξη της πανδημίας, παρέμειναν κλειστές. Οι παραγωγοί και πωλητές δεν έστησαν πάγκους πειθαρχώντας στην απόφαση που όμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους Απόστολο Τσακανίκα, τους οδηγεί στην οικονομική καταστροφή.

«Το Σάββατο οι πωλητές ψαριών και θαλασσινών υπέστησαν μεγάλη καταστροφή. Περίμεναν να δουλέψουν ενόψει της Κυριακής των Βαΐων και τελικώς η λαϊκή δεν έγινε. Μεγάλη είναι η καταστροφή και για τους υπόλοιπους παραγωγούς και πωλητές. Τα οπωροκηπευτικά δεν μπορούν να αποθηκευτούν και να πουληθούν αργότερα. Είναι προϊόντα που χαλάνε και πετιούνται. Κι εμείς περιμέναμε αυτή την περίοδο για να δουλέψουμε λίγο παραπάνω ενόψει Πάσχα. Μετά το Πάσχα, όπως και μετά τα Χριστούγεννα η κίνηση είναι μειωμένη», ανέφερε ο κ. Τσακανίκας εκτιμώντας ότι το καταναλωτικό κοινό θα στραφεί πλέον στις υπεραγορές τροφίμων για να προμηθευτεί τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Οπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τσακανίκας, ο κλάδος είναι σε επαφή με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους τοπικούς βουλευτές, διεκδικώντας την άρση της απαγόρευσης για τις λαϊκές οπωροκηπευτικών. «Δίνουμε προθεσμία έως σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούμε νομικά. Ενας ολόκληρος κλάδος της οικονομίας μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα για κρούσματα που βρέθηκαν στη Λάρισα», αναφέρει.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στη λαϊκή οπωροκηπευτικών στον Βόλο δεν υπάρχουν Ρομά. «Είναι δύο μικροπωλητές. Μπορεί αν θέλει η Πολιτεία να τους υποβάλει στο τεστ. Εμείς στον Βόλο δεν έχουμε πρόβλημα για να κλείσει η λαϊκή. Είναι απόφαση υπερβολική και θα κινηθούμε κατά παντός υπευθύνου» σημείωσε ο ίδιος.

Ελεγχοι στους οικισμούς Ρομά

Χθες, πάντως, ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Χαρδαλιά, ενημέρωσε πως κρίθηκε αναγκαία η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών, καθώς από τις ιχνηλατήσεις των Ρομά της Ν. Σμύρνης, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό διαπιστώθηκε ότι είχαν μετακινηθεί και στις λαϊκές του Βόλου. Μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, ο κ. Μπέος τόνισε ότι εντός της εβδομάδας και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται στον Βόλο ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους στον πληθυσμό.

Οπως δήλωσε ο κ. Μπέος έλεγχοι θα γίνουν περίπου 30 σε κάθε έναν από τους τρεις οικισμούς, Αλιβερίου, Αγ. Παρασκευής και Νεάπολης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου