ΤΟΠΙΚΑ

Η τοποθέτηση επιτρόπου στο Βόλο έχει ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο

η-τοποθέτηση-επιτρόπου-στο-βόλο-έχει-ο-11829

Η Υπηρεσία ενισχύεται με δύο οικονομολόγους και θα στεγάζεται στο πρώην νομαρχιακό μέγαρο

Με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου περί τοποθέτησης επιτρόπου έως τέλος του έτους στην πόλη, άριστα ενημερωμένες πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνιζαν αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η υπόθεση της τοποθέτησης επιτρόπου μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου δεν έχει καμιά σχέση με ενέργειες και παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι τα σχετικά αιτήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο από διάφορους φορείς είχαν φθάσει στην υπηρεσία από τον Αύγουστο. Αμεσα ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε σε τοποθετήσεις όπου υπήρχαν κενά μεταξύ των οποίων και στο Βόλο, όπου τη θέση επιτρόπου αναμένεται να αναλάβει η κ. Μαρία Λήμνιαλη.

Επιπλέον, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από το Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαος Αγγελάρας, σε συνεργασία τόσο με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό όσο και με την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, συμφώνησαν να παραχωρηθεί χώρος του πρώην νομαρχιακού μεγάρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον αμεσότερο και γρηγορότερο έλεγχο όλων των υποθέσεων και των συμβάσεων. Ακόμη εκκρεμούν μετά από απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο αρμόδιο συμβούλιο το οποίο άμεσα πρόκειται να αποφανθεί, οι τοποθετήσεις δύο οικονομολόγων προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η υπηρεσία επιτρόπου στο νομό Μαγνησίας.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι τακτικές «κατόπιν ενεργειών μου» δεν έχουν θέση στο χώρο της Δικαιοσύνης. Τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει στο Βόλο και να αναλάβει τα καθήκοντά της η κ. Λήμνιαλη.

Σχετικά άρθρα: Μόνιμος επίτροπος στο Βόλο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου