ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για την κρουαζιέρα

ανησυχία-για-την-κρουαζιέρα-118114

Η εταιρεία Celestyal Cruises αναστέλλει το πρόγραμμά της μέχρι το τέλος Ιουνίου

Εντονη ανησυχία επικρατεί στο πεδίο της κρουαζιέρας μετά την ανακοίνωση της Celestyal Cruises ότι αναστέλλει μέχρι 29 Ιουνίου το πρόγραμμά της. Αγνωστος παραμένει, στο μεταξύ, ο χρόνος άφιξης του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο αναμένονταν, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα στις 8 Απριλίου, με την πανδημία να προκαλεί, ωστόσο, ανατροπές και ακυρώσεις.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με το ναυτικό πράκτορα Αγγελο Πετεινάρη, αντιπρόσωπο της εταιρίας στην περιοχή, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει την σχετική ανακοίνωση, με την κατάσταση να διαμορφώνεται κυριολεκτικά μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την μέχρι στιγμής εικόνα έχουν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες αφίξεις για τον Απρίλιο, ενώ διατηρείται το κλίμα αβεβαιότητας και για τον επόμενο μήνα.

Η ανησυχία είναι έκδηλη, παρά τις αρχικές προβλέψεις για αυξημένη κίνηση, καθώς τα γεγονότα και οι ραγδαίες εξελίξεις που συνδέονται με την πανδημία, έχουν προκαλέσει ανατροπές. Το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο, με τον κ. Πετεινάρη να τονίζει ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το καλοκαίρι στο λιμάνι του Βόλου και αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν στις εταιρίες την υλοποίηση των προγραμμάτων τους.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Celestyal Cruises αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος ναυτικός πράκτορας πολλές εταιρίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, λόγω της πανδημίας. «Στο τέλος του μήνα θα αξιολογήσουμε τις καταστάσεις, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι μάλλον δυσοίωνα για την κρουαζιέρα» είπε.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει επίσης από την πλευρά του ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πολύ δύσκολο, υπό τις παρούσες συνθήκες, να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αφίξεων των εταιρειών και στη διάρκεια του Μαΐου. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, σαφής εικόνα θα διαμορφωθεί μετά την λήξη της πανδημίας, ενώ παραμένει το ερώτημα αν θα δοθεί το σήμα εκκίνησης στη διάρκεια του καλοκαιριού. «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Πάντως, είμαστε πολύ ανήσυχοι» είπε.

Η ανακοίνωση της Celestyal

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας Celestyal Cruises, η αναστολή των προγραμμάτων κρουαζιέρας της έως τις 29 Ιουνίου εντάσσεται στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα επανέλθει με την κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων «Εικόνες του Αιγαίου» με εκκίνηση και αφετηρία από το λιμάνι του Πειραιά. Η Celestyal Cruises προσθέτει εξάλλου ότι όσοι επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την προσωρινή αναστολή, η Celestyal Cruises προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουν την εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) αξίας 120% της αρχικής κράτησης.

Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, με οποιοδήποτε από τα δρομολόγια της Celestyal Cruises εντός του 2020, 2021 και 2022. Για πρόσθετη ευελιξία, οποιοσδήποτε δεν αξιοποιήσει το δικαίωμα εξαργύρωσης μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα λάβει αυτόματα επιστροφή χρημάτων, ίση με το αρχικό ποσό που καταβλήθηκε στη Celestyal Cruises, μετά τη λήξη του διαστήματος δυνατότητας εξαργύρωσης στις 31 Δεκεμβρίου 2021, προσφέροντας έτσι αρκετό χρόνο για επαναπρογραμματισμό των σχεδίων του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου