ΤΟΠΙΚΑ

Καλός καιρός το τριήμερο

καλός-καιρός-το-τριήμερο-117847

Κακοκαιρία εξπρές με χιόνια στα ορεινά και βροχές σήμερα και αύριο στη Μαγνησία

Με θετικό πρόσημο στη θερμοκρασία αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός που θα επικρατήσει στην περιοχή μας την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κακοκαιρία «εξπρές» που θα σημειωθεί σήμερα και αύριο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνου του Μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», σήμερα Πέμπτη αναμένονται συννεφιές από το πρωί στη Μαγνησία, με βροχές αρχικά στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων.

Αύριο Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων, σε Πήλιο και Οθρυ, χωρίς να υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις για χιόνια στις πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα ακολουθήσει καθοδική πορεία, με τη μέγιστη τιμή στον Βόλο να κυμαίνεται μεταξύ 9 και 10 βαθμών Κελσίου, σήμερα Πέμπτη, και τάση περαιτέρω μείωσης αύριο, Παρασκευή, καθώς οι μέγιστες τιμές στον Βόλο θα κυμανθούν μεταξύ 7 με 8 βαθμών Κελσίου.

Τα φαινόμενα αύριο θα είναι πιο ήπια, εξασθενούν το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ αποκαθίσταται πλήρως ο καιρός. Οι βοριάδες διατηρούνται ωστόσο το Σάββατο η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, και τις πρώτες πρωινές ώρες στις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας θα πέσει κάτω από το μηδέν. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές, θα κυμανθεί γύρω στους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με εξαίρεση τις αραιές συννεφιές που θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία και θα αγγίξει τους 12 με 13 βαθμούς, στην πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», οι καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Το κύμα της κακοκαιρίας που έρχεται από τα δυτικά, δεν αναμένεται να συνοδεύεται από έντονα φαινόμενα για τη Μαγνησία, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης, ο οποίος επανέλαβε ότι θα υπάρξει αισθητή βελτίωση του καιρού από αύριο το βράδυ.

Ανακοίνωση Λιμεναρχείου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται σήμερα και αύριο, συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου. Στους χειμερινούς κολυμβητές συστήνεται να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης. Παράλληλα, οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι καλούνται για την ενημέρωση των μελών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου