ΤΟΠΙΚΑ

1.000 αιτήσεις για 80 θέσεις στην Πυροσβεστική

1-000-αιτήσεις-για-80-θέσεις-στην-πυροσβεστι-117388

Μετά το Πάσχα αναμένεται η ανάρτηση του προσωρινού πίνακα επιτυχόντων

Χίλιοι υποψήφιοι για ογδόντα θέσεις… Μεγάλη συμμετοχή κατέγραψε στον Βόλο ο διαγωνισμός του αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών.

Η προκήρυξη αφορά σε 1.300 θέσεις πανελλαδικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις σε εθνικό επίπεδο έφθασαν τις 10.200. Στον Βόλο και τη Μαγνησία αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, η τριμελής επιτροπή της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, που πρωτοκολλεί τις αιτήσεις και καταχωρεί τα στοιχεία, είχε παραλάβει 950 αιτήσεις, ενώ η παραλαβή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ολοκληρωθεί η καταχώρηση των στοιχείων θα γίνει επανέλεγχος των αιτήσεων και των μορίων από την επιτροπή προσλήψεων που θα συστήσει η διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας.

Οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα. Η πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών αναμένεται να γίνει τον Μάιο.

Μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα ξεκινήσει η διαδικασία των ενστάσεων για να εκδοθούν οι τελικοί πίνακες. Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ιατρικές και αθλητικές δοκιμασίες των επιτυχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους και ικανοί να εργαστούν.

Δελτίο υγειονομικής εξέτασης

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να προσκομίσουν συμπληρωμένο το δελτίο υγειονομικής εξέτασης με τις παρακάτω ιατρικές γνωματεύσεις:

α. Πνευμονολόγου β. Παθολόγου γ. Μικροβιολόγου, με επισυναπτόμενες εξετάσεις: γα. γενική αίματος, γβ. γενική ούρων, γγ. σάκχαρο ορού, γδ. Κρεατινίνη, γε. Τρανσαμινάσες, γστ. Αιμοσφαιρίνη, γζ. Εργαστηριακές εξετάσεις ούρων για ανίχνευση απαγορευμένων από τον νόμο ουσιών ήτοι οπιούχων, καναβιννοειδών και κοκαΐνης, με γνωμάτευση/εις ιατρού/ων για το σύνολο αυτών δ. Καρδιολόγου, με επισυναπτόμενο ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) και αναγραφή για τη δυνατότητα ή μη, ο υποψήφιος να συμμετάσχει σε αθλητικές δοκιμασίες ε. Ορθοπεδικού στ. Νευρολόγου ζ. Ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ), με επισυναπτόμενο ακοόγραμμα η. Δερματολόγου θ. Χειρουργού ι. Ψυχιάτρου ια. Οφθαλμίατρου, με επισυναπτόμενη εξέταση καταγραφής οπτικής οξύτητας και βαθμού διαθλαστικής ανωμαλίας εκάστου οφθαλμού, την ύπαρξη ή μη ελλιπούς χρωματικής αντίληψης και την ύπαρξη ή μη νοσήματος ή πάθησης ιβ. Γυναικολόγου, για τις γυναίκες υποψηφίους με αναγραφή για τη δυνατότητα ή μη η υποψήφια να συμμετάσχει σε αθλητικές δοκιμασίες (μόνο σε περίπτωση εγκυμοσύνης).

Επισημαίνεται ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν υψηλό αριθμό μορίων για να επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Η μοριοδότηση γίνεται ηλεκτρονικά από το σύστημα του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι 80 θέσεις για τις ανάγκες εποχικής πρόσληψης θα κατανεμηθούν σε Βόλο, Αλμυρό, Β. Σποράδες. Οι επιτυχόντες με τη χαμηλότερη μοριοδότηση θα μετακινηθούν στις Β. Σποράδες, όπου έχουν προτεραιότητα τοποθέτησης οι υποψήφιοι που έχουν εντοπιότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου