ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του ΤΕΕ για το επίδομα τοκετού του ΕΤΑΑ

παρέμβαση-του-τεε-για-το-επίδομα-τοκετ-115218

Η Σύνοψη διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη

Παρέμβαση για την καταβολή του επιδόματος τοκετού, το οποίο έχασαν μηχανικοί λόγω της μεταφοράς τους στον ΕΟΠΥΥ κάνει η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, μετά από δικαίωση μηχανικού, που προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, Αντώνη Σελλιανάκο, και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ – ΤΜΗΕΔΕ (Τομείς Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων) Ιωάννη Γαμβρίλη η κ. Καπούλα ζητεί να ενημερωθεί ποιες ενέργειες θα ακολουθήσουν μετά τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, ώστε να ενημερωθούν οι μηχανικοί Μαγνησίας, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η κ. Καπούλα σημειώνει ότι ο Συνήγορος του Πολίτη μετά από προσφυγή μηχανικού στην οποία δεν κατεβλήθη το επίδομα τοκετού λόγω της μεταφοράς των μηχανικών στο ΕΟΠΠΥ, απάτησε ότι «θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα προβλέπονταν από τις αποφάσεις της ΔΕ Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, εφόσον τα δικαιώματα των ασφαλισμένων είχαν θεμελιωθεί στη διάρκεια του παλαιού καθεστώτος» προσθέτει η ίδια.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε αναφορέςγια προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη χορήγηση του επιδόματος τοκετού από τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων – Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) – κατά το χρονικό διάστημα πριν από την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ.

Τα προβλήματα αφορούσαν αφενός το επίδομα τοκετού για δίδυμη κύηση και αφετέρου την καταβολή ενός επιπλέον ποσού, σε περίπτωση που ο τοκετός γινόταν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξεότι θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα προβλέπονταν από τις αποφάσεις της ΔΕ Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου