ΤΟΠΙΚΑ

Βανδαλισμοί στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης. Δήλωση Αχ.Μπέου

βανδαλισμοί-στο-κέντρο-τουριστικής-π-11510

Σε βανδαλισμούς στο κτίριο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, που βρίσκεται απέναντι από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προχώρησαν άγνωστοι, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εργαζόμενοι στο Κέντρο όταν πήγαν σήμερα το πρωί στο κτίριο, διαπίστωσαν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει άγνωστοι.

Πολλά τζάμια του κτιρίου ήταν σπασμένα, μπογιές είχαν πεταχτεί σε πολλά σημεία, ενώ οι άγνωστοι έχουν αναγράψει και συνθήματα κατά της χρήσης RDF από την ΑΓΕΤ.

Για τους βανδαλισμούς στο κτίριο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης έχει ενημερωθεί και η δημοτική Αρχή του Βόλου, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Αχ. Μπέος: Η ανοχή που επέδειξα μέχρι σήμερα τελείωσε

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όταν ενημερώθηκε για τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου αναφέρει τα εξής:

“Οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί που προκλήθηκαν στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου έχουν και φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Τους πρώτους ελπίζω ότι θα τους βρει και θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν η Αστυνομία. Τους δεύτερους, ωστόσο, οφείλει να τους καταδικάσει, όπως εν πολλοίς έχει ήδη πράξει, η ίδια η κοινωνία.

Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί οι μισαλλόδοξοι φανατικοί, από ποικίλους πολιτικούς, κομματικούς και κοινωνικούς χώρους, που ως άλλοι Ταλιμπάν και εν ονόματι της αλήθειας που τάχα μόνο αυτοί κατέχουν και υπηρετούν, διχάζουν και δηλητηριάζουν την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, και υπονομεύουν και στοχοποιούν θεσμούς και προσωπικότητες ανθρώπων.

Σε αυτούς, λοιπόν, στέλνω ένα μήνυμα. Η ανοχή που επέδειξα μέχρι σήμερα τελείωσε. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντών μου δήλωσα ότι αποδέχομαι και σέβομαι την όποια κριτική είτε από ομάδες, είτε από πρόσωπα, που αφορούν τις ιδεολογικές τους προσεγγίσεις και απόψεις.

Δεν δέχομαι, όμως, και δεν ανέχομαι ενέργειες που στρέφονται κατά της πόλης μας, που είναι υπεράνω όλων. Και όσοι δειλοί, «ψεκασμένοι» και περιθωριακοί της πολιτικής και της κοινωνίας λειτουργούν έτσι, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τόσο τη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας συγγνώμες και εκκλήσεις για συγχώρεση δεν θα γίνουν αποδεκτές, όσο και την περιφρόνηση και την αποδοκιμασία της υγιούς πλειονότητας, συντριπτικής, της κοινωνίας μας”.

Επιλογή Ευθύνης: «Οι βανδαλισμοί λειτουργούν προβοκατόρικα

στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο περιβάλλον»

Με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ως παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, όπως σε όλη μας τη διαδρομή έχουμε σταθεί με συνέπεια απέναντι σε συμπεριφορές και ενέργειες που προσβάλλουν τη δημοκρατία και βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

Εξάλλου, ενέργειες, όπως αυτή, λειτουργούν, στην ουσία, προβοκατόρικα στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο περιβάλλον, δυσφημίζοντας και υπονομεύοντας την καθολική ευαισθητοποίηση και αντίδραση που έδειξαν οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο κατά της καύσης στην ΑΓΕΤ και κατά της δημιουργίας από τον Δήμο μονάδας παραγωγής SRF.».

Η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Βόλου

Η παράταξη της ήσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, “Λαϊκή Συσπείρωση” Βόλου, σχολιάζοντας τους βανδαλισμούς στο κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, αναφέρει:Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στο κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. Ενέργειες σαν και αυτή, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αλλά αξιοποιούνται πολύπλευρα εναντίον του”.

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Βανδαλιστική

επίθεση στο “σπίτι” του τουρισμού.

Από την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σήμερα το πρωί γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ανόητης απροκάλυπτης και αηδιαστικής επίθεσης στο info του Βόλου. Το σημαντικότερο σημείο πληροφόρησης των επισκεπτών της πόλης μας το μέρος όπου σχεδιάζετε η προβολή και η οργάνωση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

Σε εκείνο το μέρος όπου οι εργαζόμενοι της τουριστικής προβολής δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε να δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Με την καινούργια δημοτική αρχή το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος ανακαινίστηκε και αποτελούσε ένα στολίδι υποδοχής τουριστών.

Παράλληλα ήταν ο χώρος υποδοχής των ξενοδόχων και των ανθρώπων του τουρισμού γενικότερα για την επίλυση κάθε προβλήματος.

Αισθανόμαστε ντροπή για λογαριασμό αυτών οι οποίοι βανδάλισαν το χώρο, αισθανόμαστε θλίψη διότι για άλλη μια φορά ο λογαριασμός θα πληρωθεί από τους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας οι οποία χρόνια τώρα άδικα βασανίζονται από ανεγκέφαλους δήθεν υποστηρικτές του δικαίου και του περιβάλλοντος.

Αισθανόμαστε οργή γιατί άνανδροι ξεσπούν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτήρια και σε υποδομές. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη συνεργασία μας με τον δήμο.

Πιστεύουμε ότι είναι “πρόκληση” για την Ελληνική Αστυνομία να ανακαλύψει τους δράστες, πιστεύουμε θα είναι παράδειγμα η τιμωρία τους από την Ελληνική δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται.

Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε σίγουροι ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε”.

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Προβοκάτορες όσοι προκάλεσαν τις ζημιές

Καταδικάζει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ τους βανδαλισμούς και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καταδικάζει τους βανδαλισμούς που προξένησαν άγνωστοι χθες το βράδυ στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. Είναι σαφές ότι πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια δεδομένης της χρονικής στιγμής που γίνεται και της δημοσιότητας που λαμβάνει. Σκοπό έχει να αμαυρώσει τις ειρηνικές προσπάθειες χιλιάδων πολιτών για καθαρό περιβάλλον.

Η Επιτροπή Πολιτών πασχίζει για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν προβοκάτορα ούτε στους εντολείς τους να καταστρέφουν δημόσια περιουσία και να θέτουν σε κίνδυνο μία προσπάθεια μηνών που σκοπό έχει να σταματήσει την ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και τον Δήμο Βόλου να κατασκευάσει μονάδα SRF στο ΧΥΤΑ. Οι πολίτες έχουν γνώση και αντιλαμβάνονται ποιος επωφελείται από τέτοιου είδους ενέργειες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου