ΤΟΠΙΚΑ

Βιομηχανία χωρίς άδεια οικοδομής

βιομηχανία-χωρίς-άδεια-οικοδομής-114701

Επιβλήθηκε πρόστιμο από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μαγνησίας

Στην επιβολή προστίμου σε βιοτεχνία του Βόλου καθώς δεν διαθέτει άδεια οικοδομής, προχώρησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, μετά από επώνυμη καταγγελία που έγινε το 2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και την αυτοψία που ακολούθησε από υπάλληλο της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το πρακτικό της αυτοψίας στις εγκαταστάσεις, η μονάδα διαπιστώθηκε να υπάρχει και να λειτουργεί κατά παράβαση διατάξεων του Ν. 3982/2011 και εκλήθη να εκθέσει τις απόψεις της σχετικά με τις διαπιστωθείσες παραβάσεις.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2016, η Διεύθυνση Ανάπτυξης πρότεινε να επιβληθεί στην εταιρεία χρηματικό πρόστιμο 1.640 € για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3982/2011 καθώς και να χορηγηθεί προθεσμία έξι μηνών, προκειμένου να εφοδιαστεί η μονάδα με άδεια οικοδομής.

Οπως προκύπτει από την απόφαση επιβολής του προστίμου, στη διάρκεια της εξάμηνης προθεσμίας επιτρέπεται η λειτουργία της μονάδας τηρώντας τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις και λαμβάνοντας τα γενικά προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας. Εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να υποβάλλει στη Δ/νση Ανάπτυξης οικοδομική άδεια των εγκαταστάσεων προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα θεώρησης της υπεύθυνης δήλωσης έναρξης λειτουργίας του επαγγελματικού εργαστηρίου.Επισημαίνεται ότι η μη έγκαιρη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη με τα αναφερόμενα στην απόφαση επιβολής του προστίμου, συνεπάγεται την επιβολή σε βάρος της αυστηρότερωνκυρώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου