ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές βοηθούν συνομηλίκους τους

μαθητές-βοηθούν-συνομηλίκους-τους-11258

Τέσσερις μεγάλες κούτες με όλα τα καλά, από τρόφιμα μέχρι και γλυκίσματα, συγκέντρωσαν μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, τα συσκεύασαν και χθες τα προσέφεραν σε δύο δομές της πόλης, το Ορφανοτροφείο Βόλου και την Κιβωτό του Κόσμου.

Το σημαντικό είναι ότι η πρωτοβουλία ανήκει στους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι απευθύνθηκαν στη διευθύντρια του σχολείου τους, Νίκη Χατζηκυριάκου, προτείνοντας να οργανωθεί βοήθεια για τους συνομηλίκους τους που φιλοξενούνται στις δύο δομές.

Τον τελευταίο ένα μήνα, οι μαθητές καθημερινά ενίσχυαν το «καλάθι» του σχολείου με προσφορές τους. Τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και γλυκίσματα, όπως σοκολάτες, κρουασάν και μπισκότα, συγκέντρωσαν μαθητές, προκειμένου να τα προσφέρουν ενόψει του Πάσχα, στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου και της Κιβωτού του Κόσμου.

Το γραφείο της διευθύντριας, στην κυριολεξία κατακλύστηκε από τρόφιμα, τα οποία μόλις χθες συσκευάστηκαν σε κούτες και το μεσημέρι, με το σχόλασμα παραδόθηκαν στους υπεύθυνους των δύο δομών, μαζί με ευχές για καλό Πάσχα.

«Οι ίδιοι οι μαθητές μας εξέφρασαν την επιθυμία να συγκεντρωθούν τρόφιμα και γλυκίσματα για το Πάσχα και να δοθούν στα παιδιά των δύο δομών. Αυτό είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, καθώς είναι διαφορετικό να δίνει την ιδέα ένας εκπαιδευτικός και διαφορετικό να παίρνουν την πρωτοβουλία οι ίδιοι οι μαθητές. Εμείς αναλάβαμε να καταγράψουμε σε λίστα τον αριθμό των παιδιών στις δύο δομές και τις ανάγκες τους, ενημερώσαμε τους γονείς και η δράση ξεκίνησε. Είναι μία ακόμη εθελοντική δράση του αειφόρου 9ου Γυμνασίου Βόλου. Εχουμε κάνει πολλές τέτοιες δράσεις στο παρελθόν. Στόχος μας είναι να μυήσουμε τα παιδιά στις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο», ανέφερε η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Νίκη Χατζηκυριάκου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου