ΤΟΠΙΚΑ

«Hττα της διπλωματίας ο πόλεμος»

hττα-της-διπλωματίας-ο-πόλεμος-111465

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και συγκέντρωση συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, νεολαίοι, μέλη και φίλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτόν τον πόλεμο, ενώ ένα μεγάλο πανό με συνθήματα υπέρ της ειρήνης είχε αναρτηθεί μπροστά στον πεζόδρομο.

«Αυτός ο πόλεμος είναι ήττα της διπλωματίας. Πρέπει να σταματήσει. Θέλουμε ειρήνη», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός.

Ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έπρεπε να έχει αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και όλες οι πλευρές να επανέλθουν ξανά και ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, όπως είπε, πρέπει να ληφθεί κάθε μέριμνα για στήριξη της ελληνικής κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία.

Ο κ. Δραμητινός επανέλαβε επίσης τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στην αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία. «Μπορεί να είμαστε στο ΝΑΤΟ και να ζητήθηκε η συνδρομή μας, όμως και από άλλες χώρες ζητήθηκε και δεν το έπραξαν. Ελπίζουμε αυτή η σπουδή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην αποβεί επιζήμια για τη χώρα», πρόσθεσε ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Ο ίδιος έκανε επίσης αναφορά στις επιπλέον επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στην ενεργειακή κρίση που πλήττει τη χώρα μας και σημείωσε: «Ασφαλώς οι ανατιμήσεις δεν προκλήθηκαν εξαιτίας της κρίσης. Προϋπήρχαν και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Επειδή όμως πλέον ο πόλεμος προκαλεί ακόμη πιο δυσμενείς επιπτώσεις θα πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες μπροστά για τους Ελληνες», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Δραμητινός προανήγγειλε και άλλες πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού χαρακτήρα για τη στήριξη του ουκρανικού λαού οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου