ΤΟΠΙΚΑ

Συνέντευξη Τύπου για τη μήνυση εναντίον της Θάλειας Στάχτου

συνέντευξη-τύπου-για-τη-μήνυση-εναντί-111225

Νέες ανακοινώσεις συμπαράστασης εκδόθηκαν χθες

Συνέντευξη Τύπου πρόκειται να παραχωρήσει σήμερα, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Αντικείμενο της συνέντευξης είναι «η δίωξη εις βάρος του συλλόγου από τη Δημοτική Αρχή Βόλου».

Οπως είναι γνωστό, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιβογιάννης, Αριστείδης Σαββάκης, Αναστάσιος Μπατζιάκας, Δημήτρης Πέγιος, Γιώργος Σουίπας, Θανάσης Σταυρίδης, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέας Ζέρβας και ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Μαλαματίνης, έχουν καταθέσει από τις 8 Δεκεμβρίου μήνυση εναντίον της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, Θάλειας Στάχτου για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή ραδιοφωνικές δηλώσεις της ότι επικρατεί τρομοκρατία και τραμπουκισμός στους χώρους εργασίας του δήμου.

Η κ. Στάχτου παρέλαβε κλήση να δώσει κατάθεση στο Πταισματοδικείο στις 3 Μαρτίου. Η είδηση της μήνυσης εναντίον της κ. Στάχτου, ξεσήκωσε αντιδράσεις. Χθες εκδόθηκαν νέες ανακοινώσεις.

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Μετωπικής Ανατροπής ΟΤΑ Μαγνησίας, κατήγγειλε τη «συνδικαλιστική δίωξη από τη δημοτική αρχή». Οπως αναφέρει, «ο δρόμος της νομιμότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και της πόλης, κατά τον «εν αργία» δήμαρχο Αχ. Μπέο και τους συμβούλους του, περνά μέσα από την ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού καταστολής, για να φιμώσει τη φωνή και δράση των «κοπριτών» εργαζομένων του Δήμου, αλλά και συλλογικών διαδικασιών σωματείων και κινημάτων». «Εργολαβία ποινικών διώξεων και εκφοβισμού της Δημοτικής Αρχής Βόλου ενάντια σε όσους τολμούν να αντιδράσουν, σε όσους τολμούν να διαφωνήσουν και να κρίνουν τις ενέργειές της», καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της. Οπως αναφέρει, «η συνδικαλιστική δράση στο Δήμο Βόλου, ποινικοποιείται με πειθαρχικές διώξεις και με μηνυτήριες αναφορές με μόνο στόχο την τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων. Η μηνυτήρια αναφορά δέκα συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κατά της προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων Θάλεια Στάχτου, είναι δείγμα της δημοκρατικής αντίληψης που διακατέχει την Διοίκηση του Δήμου Βόλου. Αντίληψη που δεν «ανέχεται» να υπάρχουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που δεν θα υποκύπτουν στην αλαζονική συμπεριφορά τους, που δεν φιμώνονται, που έχουν ανάστημα και κρίνουν!!! Τέτοιες συμπεριφορές δεν λυγίζουν τους εργαζόμενους, δεν τους φοβίζουν, δεν τους τρομοκρατούν».

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας δεν εκφράζουν τον εαυτό τους αλλά όλους τους εργαζόμενους και η δίωξη στο πρόσωπό τους και του Δ.Σ., είναι δίωξη προς τους εργαζομένους. Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, στο πλευρό της προέδρου και του Δ.Σ. και καταγγέλλουμε τη δίωξη που ασκήθηκε. Δεν μπορεί να ποινικοποιούνται οι αγώνες και η συνδικαλιστική δράση».

H Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου σε ανακοίνωσή της εξάλλου δηλώνει ότι «είναι αντίθετη στην ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής έκφρασης, ως μέσου φίμωσης της ανεμπόδιστης ανάδειξης των προβλημάτων των εργαζομένων στους χώρους τους και ότι στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, θεωρώντας απολύτως καταδικαστέα την εναντίον της μηνυτήρια αναφορά από Συμβούλους της Πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής Βόλου».

Κλιμάκιο στελεχών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» συναντήθηκε χθες με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας» Θάλεια Στάχτου και συνδικαλιστικά στελέχη – μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς τους δήλωσε ότι «η παράταξή μας είναι αντίθετη σε κάθε μορφή παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Προφανώς τέτοια ακραία απόπειρα περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί η ποινικοποίηση της κριτικής, που άσκησε στη Δημοτική Αρχή Βόλου η Θάλεια Στάχτου με την ιδιότητα της Προέδρου του Συλλόγου σε συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2015, με έγκληση που κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση. Η εν λόγω μήνυση έχει το χαρακτήρα της συνδικαλιστικής δίωξης στο πρόσωπο της μηνυομένης προέδρου, αλλά είναι φανερό ότι η παράλληλα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και ως «απειλή» προς όλα τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη του Συλλόγου. Η αλληλεγγύη της παράταξής μας προς την πρόεδρο και τον Σύλλογο θα εκφραστεί και με την παρουσία μας στη σημερινή τους συνέντευξη τύπου στο χώρο του Ε.Κ.Βόλου».

Το ΜΕ.Τ.Α Μαγνησίας με χθεσινή ανακοίνωση καταδικάζει «τη συνεχιζόμενη συνδικαλιστική δίωξη από τη Δημοτική Αρχή Βόλου που υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων του Συλλόγου εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας, καθώς και την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου