ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά στηρίζουν άπορα παιδιά

παιδιά-στηρίζουν-άπορα-παιδιά-110859

Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία πρόσφεραν στο Σύλλογο «Στηρίζω το παιδί»

Το χαρτζιλίκι τους πρόσφεραν με συγκινητική προθυμία οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου, προκειμένου να βοηθηθεί το έργο του Συλλόγου «Στηρίζω το παιδί» που έχει ως αποδέκτες δεκάδες άπορα παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι μαθητές, οι οποίοι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι, έδωσαν το «παρών» σε μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς, που είχε ως αποδέκτες 62 αναξιοπαθούσες οικογένειες της Μαγνησίας.

Τα μέλη του Συλλόγου δέχτηκαν με έκδηλη συγκίνηση την προσφορά των παιδιών, τα οποία απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένα και αλληλέγγυα προς το συνάνθρωπο. «Συγκινηθήκαμε από την προσφορά των παιδιών γιατί είδαμε ότι ενδιαφέρονται για κάποια άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη. Εδειξαν την ευαισθησία τους και παράλληλα πρέπει να εξάρουμε και την πρωτοβουλία των καθηγητών, οι οποίοι ενθαρρύνουν τα παιδιά προκειμένου να αναπτύξουν κοινωνικές δράσεις» όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Κουτσός, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συνδρομή των παιδιών αλλά και των μελών της τοπικής κοινωνίας στο έργο του συλλόγου, γέμισε με συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης τους μαθητές, ενώ όπως ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου Νεκταρία Σωτηράκη «τα παιδιά είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένα σε αυτά τα θέματα, είναι πολύ δοτικά και συμμετείχαν με πολύ μεγάλη χαρά στην παραπάνω δραστηριότητα. Είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένα και κάθε φορά που συγκεντρώνουμε χρήματα, για να τα διαθέσουμε σε παιδιά που έχουν ανάγκη, συμμετέχουν πρόθυμα». Εξίσου συγκινητική ήταν παράλληλα η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην έκθεση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Στηρίζω το παιδί», με στόχο την αγορά τροφίμων για άπορες οικογένειες. Δεκαεννέα εικαστικοί του Βόλου πρόσφεραν ευγενικά τα έργα τους, προκειμένου να αξιοποιηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς τα έσοδα που θα προκύψουν. Η παραπάνω έκθεση ήταν κάλεσμα ευαισθησίας προς την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι είχε ως επίκεντρο δεκάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη στήριξης.

«Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, οι Βολιώτες στήριξαν την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη σημερινή κατάσταση της οικονομικής κρίσης. Ανταποκρίθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο και πέρα από τις προσδοκίες μας και θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τα παιδιά, τους ανθρώπους του Συλλόγου που όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας και μπορέσαμε και βοηθήσαμε άπορες οικογένειες της πόλης μας» επισημαίνει ο κ. Κουτσός. Στο μεταξύ, τα μέλη του Συλλόγου θέτουν τους επόμενους στόχους, τη στήριξη, δηλαδή, και άλλων άπορων οικογενειών, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη, εντοπίζοντας κάθε περίπτωση που χρίζει βοηθείας. Οπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «είμαστε σε αναμονή, ο Σύλλογος δεν έχει έσοδα σταθερά, αλλά μέσω της εκπαίδευσης, προσπαθούμε να ερχόμαστε σε επαφή με τους καθηγητές ώστε αν υπάρχουν κάποια έκτακτα περιστατικά, και έχουμε τη δυνατότητα, να τα βοηθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου