ΤΟΠΙΚΑ

Φουρτούνες στην κρουαζιέρα

φουρτούνες-στην-κρουαζιέρα-11001

Αναστολή των προγραμμάτων της Celestyal Cruises μέχρι τον Μάρτιο του 2021

Φουρτούνες και δυσάρεστες εξελίξεις στην κρουαζιέρα προκαλεί η πανδημία, με την ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises να παρατείνει την αναστολή των προγραμμάτων της μέχρι τις 6 Μαρτίου του 2021. Δυσμενείς οι επιπτώσεις για τον Βόλο, που συμπεριλαμβάνεται στα λιμάνια κρουαζιέρας, με τις απώλειες εσόδων για τους δημόσιους φορείς να μεταφράζονται σε 8.000 έως 10.000 ευρώ για κάθε προσέγγιση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης, ο οποίος συνεργάζεται με την συγκεκριμένη εταιρεία, υπογράμμισε ότι «τα πάγια έξοδα προσέγγισης ενός κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι, μόνο για τους δημόσιους οργανισμούς, δημόσιους φορείς, ιδιώτες με ρυμουλκά, καβοδέτες, εργάτες, ανέρχονται σε 8.000 έως 10.000 ευρώ. Είναι μεγάλος ο κύκλος, άσχετα αν δεν φαίνεται».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα των τουριστών στη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή ή της μετακίνησής τους με πούλμαν ή άλλα μέσα μεταφοράς στα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος. Συνυπολογίζοντας τα προαναφερθέντα, καθίσταται προφανής η απώλεια εσόδων για δημόσιους οργανισμούς, κατά κύριο λόγο, και για τις επιχειρήσεις της περιοχής σε δεύτερη ανάγνωση.

Με τον χρόνο επανεκκίνησης της κρουαζιέρας να παραμένει άγνωστος, ο γνωστός ναυτικός πράκτορας επισημαίνει ότι η ανακοίνωση που έχει λάβει μέχρι στιγμής από την εταιρία για αναστολή προγραμμάτων αφορά τον Αύγουστο και μέρος του Σεπτεμβρίου, με την ανακοίνωση για πάγωμα της κρουαζιέρας μέχρι τον Μάρτιο του 2021 να κάνει, στο μεταξύ, τον κύκλο των δημοσιογραφικών γραφείων.

Η εξέλιξη είναι αναμφίβολα ανησυχητική και αυξάνει κατακόρυφα τον προβληματισμό των επαγγελματιών του κλάδου, που βρίσκονται μεταξύ «σφύρας και άκμονος», παρακολουθώντας με αγωνία της εξελίξεις.

H αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις το φετινό καλοκαίρι, οδηγεί την ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises που δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά με εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά, σε επιπλέον παράταση της αναστολής των κρουαζιέρων της. Η Celestyal Cruises ήταν από τις πρώτες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως που αποφάσισε έγκαιρα να αναστείλει προσωρινά τις κρουαζιέρες της στα μέσα Μαρτίου, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματός και τον τοπικών κοινοτήτων που επισκέπτεται.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με την εκτίμησή του για την επόμενη μέρα, ο κ. Πετεινάρης ανέφερε ότι «παρακολουθούμε μήνα προς μήνα τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή. Οποιοδήποτε σχόλιο είναι πρόωρο, άκυρο και άτοπο. Είναι αρκετά δυσάρεστη η εξέλιξη και θα είναι κρίμα να χαθεί και η επόμενη χρονιά, γιατί υπάρχουν προγράμματα και για το 2021 και ο Βόλος είναι σε ένα καλό προγραμματισμό, οπότε θα αφήσουμε τα σχόλια για τον Σεπτέμβριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου