ΤΟΠΙΚΑ

Σε τεντωμένο σχοινί ΙΜΑΣ – εργαζόμενοι ~ ΑΥΡΙΟ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

σε-τεντωμένο-σχοινί-ιμασ-εργαζόμενο-109521

Εφεση καταθέτει η εταιρεία κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τους απεργούς

Τεντώνει το σχοινί ο ΙΜΑΝΤΑΣ και προχωρά σε έφεση κατά των δύο απορριπτικών αποφάσεων που εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο Βόλου και έκριναν καθόλα νόμιμες τις απεργίες στον ΙΜΑΝΤΑ και το ΣΥΡΜΑ. Στον «αέρα» η τριμερής μετά από αυτή την απόφαση της εταιρείας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μετά από 8 ημέρες απεργίας διαρκείας χθες η εταιρεία ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ ότι μετά από συνεννόηση με τον Πολυεθνικό Ομιλο η επιχείρηση θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, διεκδικώντας να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Το Πρωτοδικείο Βόλου στην απόφαση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα έκρινε ότι η κινητοποίηση είναι νόμιμη και ότι η εκ περιτροπής εργασίας δεν έπρεπε να έχει εφαρμοστεί διότι η οικονομική δυσχέρεια της εταιρείας είναι προσωρινή.

Η πρωτόδικη απόφαση αποτέλεσε «μεγάλο χαστούκι» για την εταιρεία η οποία τελικά προχωρά στην κατάθεση της έφεσης που αναμένεται να εκδικαστεί άμεσα για να εκδοθεί νέα απόφαση.

Η πρόθεσή της αυτή ωστόσο τορπιλίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών ειδικά μάλιστα ενόψει της τριμερούς που έχει οριστεί αύριο Τετάρτη στο Υπουργείο Εργασίας στις 10 το πρωί.

Οι απεργοί στην τριμερή συνάντηση που θα γίνει υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εργασίας Βασ. Κεγκέρογλου αναμένεται να ζητήσουν από την εταιρεία μετά και τις δικαστικές αποφάσεις να προχωρήσει στην ακύρωση του μέτρου και θα επαναλάβουν την απόφαση των συνελεύσεών τους να παραμείνουν σε απεργία εάν και εφόσον δεν συμβεί αυτό.

Θα παρουσιάσουν μάλιστα την επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν τόσο οι μάρτυρες τους όσο και ο νομικός τους σύμβουλος Στ. Λυμπερδόπουλος στο δικαστήριο για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας που δεν δικαιολογεί τη λήψη μέτρων όπως η εκ περιτροπής εργασία που για τους ίδιους σημαίνει απώλεια ενός και κάτι μισθού μέχρι το Δεκέμβριο που σύμφωνα με την εταιρεία θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Χθες μόλις οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει σε έφεση το κλίμα έγινε ακόμη πιο εκρηκτικό με τους απεργούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους αλλά και πεπεισμένοι ότι η Δικαιοσύνη θα τους δικαιώσει και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου