ΤΟΠΙΚΑ

Ερωτηματολόγιο από τους 58 για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης σε μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο

ερωτηματολόγιο-από-τους-58-για-το-μέλλον-109407

Με επτά ερωτήσεις η κίνηση των 58 απέστειλε ερωτηματολόγιο για το αύριο της Δημοκρατικής Παράταξης σε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο ενόψει της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την ανασυγκρότηση του χώρου. Αυτό που ωστόσο προκαλεί αίσθηση είναι ότι μεταξύ των ερωτήσεων περιλαμβάνεται και ερώτημα «ποιος θα θέλατε να ηγηθεί της παράταξης».

Με θέμα το «Αύριο της Δημοκρατικής Παράταξης» όσοι έλαβαν το ερωτηματολόγιο καλούνται να απαντήσουν μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις όπως:

  • Είστε αισιόδοξος ότι η ανασυγκρότηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης θα επιτευχθεί σύντομα; Περιλαμβάνονται απαντήσεις μεταξύ άλλων, όπως -είμαι αισιόδοξος, είμαι απαισιόδοξος- ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος.
  • Ποιό κόμμα ή σχήμα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της παράταξης; Στις απαντήσεις περιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ, η ΕΛΙΑ, η ΔΗΜΑΡ, Το Ποτάμι, και η Πρωτοβουλία των 58.
  • Ποιός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίον οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα; Στις απαντήσεις περιλαμβάνονται οι επισημάνσεις ότι υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο αλλά λείπει η βούληση, uπάρχει βούληση αλλά λείπει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, Δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε πραγματική βούληση.
  • Αυτή τη στιγμή τι μπορεί να ενώσει πρωτίστως την ευρύτερη κεντροαριστερά; Oι απαντήσεις περιλαμβάνουν δύο σκέλη όπως ότι -η ευρεία συμφωνία στο πρόσωπο ενός προοδευτικού ηγέτη μακράς πνοής – η ευρεία συμφωνία σε ένα προοδευτικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας με μακρά πνοή.
  • Ποιος θα θέλατε να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης και να την οδηγήσει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές;
  • Από το Δήμο όπου διαμένετε ποιά στελέχη θα θέλατε να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στη Δημοκρατική Παράταξη;
  • Μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ποιός είναι κατά τη γνώμη σας ο προτιμότερος εταίρος για τη Δημοκρατική Παράταξη σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις ερχόμενες εκλογές;
  • Οι απαντήσεις σύμφωνα με τους εμπνευστές των ερωτηματολογίων θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://kentro.aristera.gr/survey/index.php/survey/index/sid/163211/newtest/Y/lang/el

BΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου