ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο πρώτη φορά το UEFA Nations League

στον-βόλο-πρώτη-φορά-το-uefa-nations-league-109289

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΠΟ και Δήμου Βόλου

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Βόλος θα φιλοξενήσει το ερχόμενο καλοκαίρι αγώνες της διοργάνωσης UEFA Nations League. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα αποτελέσει την έδρα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Ελλάδας για δύο αγώνες, στις 9 και 12 Ιουνίου, κόντρα στην Εσθονία ή την Κύπρο και το Κόσοβο, αντίστοιχα.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά, κατά την οποία η πόλη θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί την Εθνική ανδρών στις αθλητικές της εγκαταστάσεις σε επίσημη διοργάνωση. Στις 3 Μαρτίου 2010 η Εθνική είχε δώσει φιλικό αγώνα στον Βόλο κόντρα στη Σενεγάλη, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είχε αγωνιστεί η Εθνική Ομάδα Κ-23.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ποδοσφαιρική διοργάνωση, που θα φιλοξενήσει το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Βόλου. Μάλιστα, αύριο, Παρασκευή, στις 11 το πρωί, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, πρόκειται να παραχωρήσει στο Δημαρχείο συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί στην πόλη.

Το Nations League διεκδικούσε και η Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ωστόσο η ΕΠΟ επέλεξε το Πανθεσσαλικό.

Χθες, σε διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου εγκρίθηκε το σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΠΟ (Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) και του Δήμου Βόλου και εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος για την υπογραφή του.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η ΕΠΟ επιθυμεί τη διεξαγωγή των επίσημων αγώνων μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδος-Εσθονίας ή Κύπρου στις 9 Ιουνίου και Ελλάδας-Κοσόβου στις 12 Ιουνίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης UEFA Nations League σε γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις.

Οπως κρίθηκε, το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου διαθέτει γήπεδο και εγκαταστάσεις, οι οποίες με προσθήκες και βελτιώσεις μπορούν να καλύπτουν τα κριτήρια για τη φιλοξενία της διεθνούς διοργάνωσης.

Στο μνημόνιο συνεργασίας τονίζεται ότι «ο Δήμος Βόλου έχει υπό την κατοχή του το Πανθεσσαλικό και είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και τη συντήρησή του» και ότι «προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές διεθνών διοργανώσεων». Τέλος προτίθεται να παραχωρήσει προς χρήση το Στάδιο στην ΕΠΟ για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες των αγώνων.

Παρεμβάσεις σε 18 επίπεδα έως την 1η Μαΐου

Ο Δήμος μέσω του μνημονίου δεσμεύεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες και αγορές, όπως αναβαθμίσεις χώρων, αγορές νέου και επισκευές υφιστάμενου εξοπλισμού. Συνολικά προβλέπονται παρεμβάσεις σε 18 επίπεδα.

Συγκεκριμένα θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των αποδυτηρίων με τοποθέτηση ατομικών θέσεων και ερμαρίων, με διαχωρισμό σε χώρο εξέτασης και χώρο αναμονής που θα φιλοξενήσει τον έλεγχο αντιντόπινγκ, επισκευή κλιματισμού, τοποθέτηση ψυγείων, καταψύκτη, ice bath.

Θα προχωρήσει επίσης στην εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας στην επέκταση των τεσσάρων κόρνερ του γηπέδου και στην τοποθέτηση στο ταρτάν δύο περιοχών προθέρμανσης με πλαστικό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας. Θα γίνει αγορά δύο εφεδρικών σταθερών εστιών αλουμινίου και δύο κινητών εστιών, μέτρηση του φωτισμού γηπέδου, ενοικίαση γεννητριών για παροχή συνεχούς ρεύματος στο στάδιο για την ομαλή διενέργεια του αγώνα.

Θα αντικατασταθούν όλα τα δημοσιογραφικά έδρανα και θα αναβαθμιστεί ο τεχνικός εξοπλισμός για τη διευκόλυνση του έργου του Τύπου. Θα γίνει κατασκευή πλατφόρμας κεντρικής κάμερας, θα διαμορφωθεί αίθουσα Τύπου, περιοχή για οχήματα αναμετάδοσης του αγώνα (OB van Area), έλεγχος υποδομών ίντερνετ, επισκευή κλιματισμού στους εσωτερικούς χώρους του Σταδίου.

Θα γίνει διαμόρφωση ιατρείων φιλάθλων και διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας επισήμων. Θα εγκατασταθεί τουρνικέ στις εισόδους των φιλάθλων, θα δημιουργηθούν θέσεις ΑμεΑ, επιπλέον τουαλέτες, ενώ θα γίνει σηματοδότηση της εγκατάστασης στα ελληνικά και στα αγγλικά καθώς και συντήρηση δεύτερου γηπέδου ως γηπέδου προπονήσεων.

Ολες οι εργασίες, επισκευές και αναβαθμίσεις υπόκεινται στον έλεγχο της UEFA και ο Δήμος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το σύνολο των παρεμβάσεων έως την 1η Μαΐου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου