ΤΟΠΙΚΑ

75 προσλήψεις οκταμηνιτών στον Δήμο Βόλου

75-προσλήψεις-οκταμηνιτών-στον-δήμο-βόλ-109266

Για την κάλυψη εποχικών αναγκών στη Διεύθυνση Καθαριότητας Βόλου

Στην πρόσληψη 75 εργαζομένων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Το θέμα ήρθε επί τάπητος στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Οι προσλήψεις αφορούν στο τρέχον έτος για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών στους τομείς δράσης για αποκομιδή απορριμμάτων οδοκαθαρισμό, πυροπροστασία, προστασία περιβάλλοντος, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων που επιβάλλουν την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας.

Από το σύνολο των 75 προσλήψεων, οι 58 αφορούν σε εργάτες καθαριότητας ΥΕ (συνοδούς απορριμματοφόρων), οι 14 σε οδηγούς απορριμματοφόρων αυτοκινήτων ΔΕ (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου), οι 3 σε χειριστές μηχανημάτων έργων ΔΕ.

Επισημαίνεται ότι στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου προβλέπονται 200 θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάφορων ειδικοτήτων, για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών καθώς και για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

27 μόνιμες προσλήψεις έως το 2026

Συνολικά 27 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διεκδικεί από το 2023 έως και το 2026 ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εγκρίθηκε στην οικονομική.

Οι Δήμοι καλούνταν έως και χθες να υποβάλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών τον πολυετή προγραμματισμό τόσο για τον ίδιο το φορέα τους, όσο και για τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις τους, για την κάλυψη των θέσεων μόνιμου προσωπικού.

Ο Δήμος Βόλου ζητεί τη σταδιακή πρόσληψη 27 εργαζομένων. Για το έτος 2023 διεκδικεί 3 προσλήψεις ΠΕ πολιτικών μηχανικών, 2 ΠΕ αρχιτεκτόνων μηχανικών, 1 ΤΕ πολιτικών μηχανικών και 1 ΔΕ διοικητικών γραμματέων. Για το 2024 αντίστοιχα ζητεί 4 ΠΕ πολιτικών μηχανικών, 1 ΠΕ αρχιτεκτόνων μηχανικών, 1 ΤΕ πολιτικών μηχανικών, 1 ΤΕ μηχανικών ηλεκτρολογίας, 1 ΤΕ μηχανολόγων ή ηλεκτρολόγων μηχανικών και 1 μηχανικό δομικών έργων. Αντίστοιχα για το 2025 ζητά 1 ΠΕ πολιτικών μηχανικών, 1 ΠΕ ηλεκτρολόγων μηχανικών, 1 ΤΕ μηχανολόγων ή ηλεκτρολόγων μηχανικών, 1 ΤΕ πληροφορικής, 2 ΔΕ τεχνιτών, 1 ΔΕ εργοδηγών και 1 ΥΕ εργατών ύδρευσης. Τέλος για το 2026 προγραμματίζονται τρεις ακόμη προσλήψεις, ενός ΤΕ μηχανολόγων μηχανικών, ενός ΤΕ πολιτικών μηχανικών και ενός ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου