ΤΟΠΙΚΑ

Δεν ήξερε κανείς τίποτα για τη φίμωση

δεν-ήξερε-κανείς-τίποτα-για-τη-φίμωση-10926

Προφυλακιστέοι και οι άλλοι τρεις για το θάνατο του 91χρονου Αντώνη Ιωάννου

Κανένας δεν …γνώριζε ποιός φίμωσε και έδεσε τον 91χρονο Αντώνη Ιωάννου την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 -με αποτέλεσμα να εκπνεύσει κατά τη διάρκεια ληστείας- στην Ανακρίτρια Βόλου όπου συνεχίστηκαν το Μ. Σάββατο οι απολογίες για το φονικό.

Οι τρεις κατηγορούμενοι -που έμειναν και απολογήθηκαν- δήλωσαν επίσης άγνοια γύρω από τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο τον άτυχο ηλικιωμένο και έριξαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Ο 39χρονος Ρομά που ήταν ο μόνος εκ των τριών αθίγγανων που μπήκε στο σπίτι (οι άλλοι δύο κρατούσαν τσίλιες) το μοιραίο πρωινό και σύμφωνα με τον 41χρονο Υπαξιωματικό Αεροπορίας ήταν εκείνος που έσπρωξε τον ηλικιωμένο στην αυλή, με σκοπό να μπουκάρουν, ισχυρίστηκε ότι δεν μπήκε καν στο μέσα.

Οπως φέρεται να ισχυρίστηκε, απομακρύνθηκε τρέχοντας από το σπίτι όταν είδε τους άλλους δύο -τον Υπαξιωματικό και τον ιδιωτικό υπάλληλο ενώ οι τρεις τους παραμόνευαν να βγει έξω ο παππούς και στη συνέχεια να τον κλέψουν- να πέφτουν επάνω στον ηλικιωμένο κι εκείνος να σωριάζεται στο πάτωμα.

Οπως υποστήριξε, οι συνεργοί του τον κατέδειξαν ως υπαίτιο γιατί τους εγκατέλειψε και έφυγε ενώ είχαν συνεννοηθεί να κλέψουν τον 91χρονο. Δεν έχει καμία σχέση με τη ληστεία, φέρεται να είπε. Δεν άσκησε βία. Ηθελε μόνο να κλέψει και δήλωσε μετανοιωμένος.

Καμία σχέση φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει και ο 34χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκείνος που πίεζε τον 57χρονο Ρομά για τα χρήματα που του όφειλε για παραγγελίες, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον προσκαλέσει στη ληστεία και να καλέσει μαζί του και το φίλο του Υπαξιωματικό, που γνώριζε ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

Ο 34χρονος φέρεται να είπε απολογούμενος ότι δεν άσκησε σωματική βία στον άτυχο 91χρονο και ότι εκείνοι που ήρθαν σε επαφή με τον ηλικιωμένο ήταν ο Υπαξιωματικός της Αεροπορίας και ο 39χρονος Ρομά. Οπως περιέγραψε, ο ίδιος μπήκε στο σπίτι, ενώ οι άλλοι δύο μετέφεραν τον παππού στην αποθήκη. Εμεινε να ψάχνει για χρήματα στους χώρους δύο με τρία λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς άκουσε τις φωνές της γειτόνισσας και πανικοβλήθηκε.

Από την πλευρά του ο 63χρονος Ρομά ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό καθώς εκείνος μετακινήθηκε με το δικό του αυτοκίνητο και είχε ραντεβού με τον 57χρονο Ρομά σε καφέ κοντά στο Νοσοκομείο μέχρι οι υπόλοιποι να κλέψουν τον ηλικιωμένο. Δεν ξέρει όπως υποστήριξε ούτε καν που βρίσκεται το σπίτι.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακρίτριας Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι Μ. Παρασκευή είχαν απολογηθεί και οι άλλοι δύο δράστες που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Τον άτυχο 91χρονο είδε πρώτος ο εγγονός του. Η γειτόνισσα κάλεσε σε βοήθεια γύρω στις 9.30. Εκείνη την ώρα άκουσε τον ηλικιωμένο να βογκάει και φοβούμενη τον ρώτησε αν χρειαζόταν κάτι. Ο άτυχος ηλικιωμένος σίγησε για πάντα. Βρέθηκε νεκρός από την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, καθώς ο εγγονός του δεν άντεξε να ανοίξει την πόρτα της αποθήκης και να τον αντικρίσει όταν είδε τα πόδια του στο πάτωμα. Η ανθρωποκτονία με κίνητρο τη ληστεία κατέστη δυνατό να εξιχνιαστεί μετά τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων και τη συλλογή σειράς στοιχείων. Συνολικά για την ανθρωποκτονία με κίνητρο το φόνο συνελήφθησαν τρεις Ρομά ηλικίας 63,57 και 39 ετών και δύο Βολιώτες ηλικίας 41 και 34 ετών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου