ΤΟΠΙΚΑ

Είχε πλήρη καταλογισμό ο μακελάρης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα

είχε-πλήρη-καταλογισμό-ο-μακελάρης-το-109229

Λειτούργησε βάσει σχεδίου για να πάρει εκδίκηση, επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση παραπομπής του σε δίκη

Πλήρης καταλογισμός πράξεων αποδίδεται στον μακελάρη από την εισαγγελική πρόταση για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα τον Απρίλιο του 2021, με θύματα δύο αδέρφια την Κωνσταντίνα 28 ετών και τον Γιώργο 31 ετών. Η εισαγγελέας, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου ο 32χρονος να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Μάλιστα, επικαλούμενη σειρά στοιχείων, τονίζει ότι ο μανιακός δολοφόνος οδηγήθηκε στις πράξεις του για λόγους εκδίκησης!

Η κρίση της εισαγγελέα είναι ότι ο δράστης του διπλού φονικού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τέλεσε τα δύο εγκλήματα στις 5 Απριλίου βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Δύο αλλεπάλληλες μαχαιριές έμπηξε ο μανιακός δολοφόνος στην Κωνσταντίνα, μία στα πλευρά και μία στην καρδιά. Τρεις στον Γιώργο, στην καρδιά και την κοιλιά. Στη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών, που προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο σπίτι τους, είπε: «Εσένα θα σε αφήσω για να θυμάσαι και να πονάς».

Είχε απειλήσει αλλεπάλληλες φορές την 28χρονη ότι θα ανέβει επάνω και θα τους πάρει όλους παραμάζωμα, όταν ο μακελάρης αποφάσισε να διαπράξει τα εγκλήματα, επισημαίνεται στην παραπεμπτική πρόταση. Την επομένη του φονικού θα συζητούταν η αίτηση της άτυχης Κωνσταντίνας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για ακούσιο εγκλεισμό του σε Ψυχιατρική Κλινική.

Σε κάθε επίσκεψή του στον ψυχίατρο στη συνέχεια επικοινωνούσε με την 28χρονη τη φόβιζε και την τρομοκρατούσε. Το απόγευμα του μακελειού επισκέφτηκε το σπίτι των πεθερικών του έχοντας μαζί του μαχαίρι μήκους 33 εκατοστών, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην πρόταση της εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Η εισαγγελέας επικαλείται προς επίρρωση τις εκθέσεις των πραγματογνωμόνων που διορίστηκαν από τον ανακριτή και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας των αδικοχαμένων παιδιών, αλλά και πληθώρα άλλων στοιχείων.

Ειδική μνεία κάνει στην προσπάθεια διαφυγής του κατηγορούμενου μετά το φονικό, αφού ο 32χρονος συνελήφθη μετά από περιπετειώδης καταδίωξη, ενώ στις καταθέσεις του αναφέρει ψευδώς ότι «πήγαινε στο σπίτι της γιαγιάς του για να συζητήσουν το θέμα της επικοινωνίας με το παιδί του».

Εκτενή αναφορά κάνει επίσης στα επεισόδια που προκαλούσε ο κατηγορούμενος στον χώρο εργασίας της εν διαστάσει συζύγου του σε μάρκετ.

Η εισαγγελέας κρίνει ότι ο μακελάρης ήταν αποφασισμένος να κάνει πράξη τις απειλές του, όταν επισκέφτηκε το πατρικό σπίτι της Κωνσταντίνας στις 5 Απριλίου. Επισημαίνει ότι έλεγε ψέματα, όταν απολογούμενος στον ανακριτή, έλεγε ότι δεν είχε καταλάβει τι έκανε το βράδυ του διπλού φονικού και ότι αποχώρησε από το σπίτι νομίζοντας ότι είχε απλώς σπρώξει την εν διαστάσει σύζυγό του και τον κουνιάδο του που τον συνάντησε στην αυλή ενώ έφευγε.

Ζητεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου ο 32χρονος να δικαστεί επιπλέον για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αλλά και για ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση.

Οι τελευταίες κατηγορίες αφορούν στο επεισόδιο, που είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος τέσσερις μέρες πριν τα εγκλήματα, σε βάρος των πεθερικών του και της 28χρονης στο σπίτι τους, όπου μπροστά σε αστυνομικό τους είχε απειλήσει και πάλι ότι θα τους καθαρίσει όλους.

Η εισαγγελέας ζητεί η δικογραφία της υπόθεσης να ενωθεί με το κακούργημα, θεωρώντας τα δύο επεισόδια αλληλένδετα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου