ΤΟΠΙΚΑ

«Στην εκπαίδευση δεν χωρά ο εκφοβισμός»

στην-εκπαίδευση-δεν-χωρά-ο-εκφοβισμό-108997

Μήνυμα της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας

«Στο ταξίδι της εκπαίδευσης δεν έχει χώρο ο εκφοβισμός» είναι το μήνυμα που απευθύνει η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου.

Από την περασμένη Πέμπτη έως και χθες στα σχολεία έγιναν συζητήσεις, εκδηλώσεις και διοργανώθηκαν δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό. Οπως αναφέρει στο μήνυμά της η κ. Ζιάκα, «στόχος της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση του φαινομένου του εκφοβισμού για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με σεβασμό στην ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα με εκτίμηση στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Χρειάζεται όλοι μας στο σχολικό περιβάλλον να συνεργαστούμε, ώστε να υψώσουμε τοίχος σε κάθε ανεπιθύμητη συμπεριφορά που τραυματίζει την παιδική ψυχή, ώστε η μαθητική ζωή να είναι μόνο ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και δημιουργίας, μέσα από σχέσεις κατανόησης, φιλίας και αλληλοϋποστήριξης.

Στα σχολεία μας, από φέτος υλοποιούνται δράσεις, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με την ένταξη θεματικών ενοτήτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Επίσης, δημιουργείται υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον με τη θέσπιση του συμβούλου Σχολικής Ζωής και ο διορισμός ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, θέτοντας τη βάση για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Είναι υποχρέωση όλων μας να ενώσουμε τις φωνές μας για να δώσουμε το θάρρος και τη δύναμη σε όσα παιδιά έχουν υποστεί εκφοβισμό, να μιλήσουν, να αντιδράσουν και να ζητήσουν βοήθεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου