ΤΟΠΙΚΑ

Απ. Τσάπας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θέλουμε να σαπίσει στη φυλακή»

απ-τσάπας-στον-ταχυδρομο-θέλουμε-να-σ-106384

Ικανοποίηση στην οικογένεια των δύο αδικοχαμένων αδερφών από τη Μακρινίτσα, μετά την πρόταση της εισαγγελικής αρχής για τον 32χρονο μακελάρη

Με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκε η οικογένεια Τσάπα από τη Μακρινίτσα την εισαγγελική πρόταση για τον 32χρονο μακελάρη, που αφαίρεσε τη ζωή των δύο αδερφών, της Κωνσταντίνας 28 ετών και του Γιώργου 31 ετών, τον Απρίλιο του 2021, στο διπλό φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο για τη βιαιότητά του.

Η εισαγγελέας προτείνει ο 32χρονος να δικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία, μετά από την εξέταση των εκθέσεων των πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τον ανακριτή για την ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου, καθώς και από τα μηνύματα που έστελνε στην πρώην σύζυγό του Κωνσταντίνα, που την προειδοποιούσε ότι «πήγαιναν γυρεύοντας» και ότι «από αυτόν θα το έβρισκαν».

«Νιώθω ικανοποίηση. Πάντα είχα εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι δεν θα αφήσει ατιμώρητο ένα τόσο φρικτό έγκλημα. Έκλεισε το σπίτι μας», επισήμανε με λυγμούς ο Απόστολος Τσάπας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο χαροκαμένος πατέρας των δύο αδερφών που από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι ο δράστης είχε καιρό που σχεδίαζε τις εγκληματικές του πράξεις, αισθάνεται δικαιωμένος.

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το στυγερό έγκλημα που στέρησε τη ζωή στα δύο του βλαστάρια και καταδίκασε στην ορφάνια ένα μικρό αγοράκι, γιο της άτυχης Κωνσταντίνας, ο κ. Τσάπας ξεσπά: «Θέλουμε να σαπίσει στη φυλακή. Να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα για πάντα. Τα ισόβια πρέπει στην περίπτωσή του να είναι πραγματικά. Αφαίρεσε δύο ζωές άδικα», λέει.

Από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι σήμερα η ζωή του κ. Τσάπα και της συζύγου του είναι ένας εφιάλτης. «Ευτυχώς που υπάρχει ο εγγονός μου και έχουμε ένα κίνητρο να ζήσουμε για να τον μεγαλώσουμε», αναφέρει. «Δεν ξέρω πού θα βρισκόμασταν σήμερα, αν δεν υπήρχε αυτό το παιδί. Μας κρατάει στη ζωή. Το βλέπουμε και παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε», προσθέτει.

Η δίκη του 32χρονου δεν έχει οριστεί ακόμη. Όσο όμως πλησιάζει ο καιρός που η δικαιοσύνη θα καθορίσει πότε θα εισαχθεί στο ακροατήριο, τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την αποφράδα μέρα, γυρίζουν ξανά και ξανά στο μυαλό των γονιών των δύο παιδιών.

«Η κόρη μου πέρασε μαρτύρια μαζί του. Δεν μιλούσε όμως. Αν ξέραμε νωρίτερα τι βίωνε θα είχαμε παρέμβει. Όπως αποδείχτηκε ο κατηγορούμενος είχε καιρό που μεθόδευε πώς θα τους στήσει ενέδρα. Τους είχε υπό στενή παρακολούθηση μέρες πριν γίνει το κακό. Στο δικαστήριο θα κατατεθούν στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο μοχθηρός ήταν», σημείωσε επίσης ο κ. Τσάπας.

Υπενθυμίζεται πως στην πρότασή της η εισαγγελέας κρίνει ότι ο μακελάρης ήταν αποφασισμένος να κάνει πράξη τις απειλές του, όταν επισκέφτηκε το πατρικό σπίτι της Κωνσταντίνας στις 5 Απριλίου. Επισημαίνει ότι έλεγε ψέματα, όταν απολογούμενος στον ανακριτή, έλεγε ότι δεν είχε καταλάβει τι έκανε το βράδυ του διπλού φονικού και ότι αποχώρησε από το σπίτι νομίζοντας ότι είχε απλώς σπρώξει την εν διαστάσει σύζυγό του και τον κουνιάδο του που τον συνάντησε στην αυλή ενώ έφευγε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου