ΤΟΠΙΚΑ

Το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής έμεινε στα… χαρτιά

το-ιεκ-ειδικής-αγωγής-έμεινε-στα-χαρ-105148

Καμπάνια σε ολόκληρη τη Θεσσαλία ξεκινά η διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να λειτουργήσει από το νέο σχολικό έτος

Προτάθηκε από το δήμο Βόλου μετά από αίτημα των γονέων μαθητών με αναπηρίες, πήρε πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκαν επτά ειδικότητες για κωφούς και τυφλούς, χωροθετήθηκε στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και τελικώς έμεινε … στα χαρτιά. Ο λόγος για το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Βόλου, που ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο, δεν λειτούργησε όμως ποτέ, καθώς μόλις τρεις μαθητές πήγαν να γραφτούν στις ειδικότητες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε για να κερδίσει ο Βόλος μία ακόμη εκπαιδευτική δομή και να δοθεί διέξοδος στους μαθητές με αναπηρίες που τελειώνουν την ειδική εκπαίδευση και επιζητούν επαγγελματική κατάρτιση για να διεκδικήσουν ισότιμα θέση στην αγορά εργασίας τείνει να ακυρωθεί στην πράξη.

Μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η αντιδήμαρχος Παιδείας Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή στο υπουργείο Παιδείας, έγινε αποδεκτή η ίδρυση του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, το οποίο μάλιστα χωροθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού, με την παραχώρηση δέκα αιθουσών για τις ανάγκες των μαθημάτων και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ιδρύθηκαν και ειδικότητες: για κωφούς οι ειδικότητες Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Ξεναγός σε μουσεία και αρχαιολογικούς – πολιτιστικούς χώρους και για τυφλούς οι ειδικότητες Τεχνικός χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, Βοηθός φυσικοθεραπείας, Ξεναγός σε μουσεία και αρχαιολογικούς – πολιτιστικούς χώρους και Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών – πρακτικών.

Ενώ αρχικά ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει εννέα μαθητές για την παρακολούθηση ειδικοτήτων, στο τέλος, έμειναν μόλις τρεις. Σε ενημέρωση που έκανε η διεύθυνση του σχολείου στη Γενική Γραμματεία, το τμήμα κόπηκε.

Οπως ανέφερε από τη διεύθυνση του σχολείου ο κ. Ανδρέας Κρηντήρας, άμεσα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλη τη Θεσσαλία, προκειμένου να ενισχυθεί το μαθητικό δυναμικό και από το νέο σχολικό έτος να λειτουργήσει το μοναδικό για όλη την κεντρική Ελλάδα ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου