ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για κρουαζιέρα στο Βόρειο Αιγαίο

πρόταση-για-κρουαζιέρα-στο-βόρειο-αιγ-10487

Αργά χθες το βράδυ ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.κ. Αρ. Μπασδάνης και Θαν. Σταυρίδης και η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου κ. Θέκλα Καμένου, έδωσαν συνέντευξη τύπου, προκειμένου να συνοψίσουν τα συμπεράσματα για το Στρογγυλό Τραπέζι που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βόλο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Σμύρνης και των μελών του Επιμελητηριακού Ομίλου Ελληνικών Νήσων.

Ειδικότερα οι κ.κ Μπασδάνης και Καμμένου εξειδίκευσαν την ενιαία πρόταση που συμφωνήθηκε να κατατεθεί από τα Επιμελητήρια Βόλου και Σμύρνης και τον Επιμελητηριακό Ομιλο Ελληνικών Νήσων. Είναι μία πρόταση που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, είπε η κ. Καμένου που έκανε λόγο για 4ήμερες, 5νθήμερες και 7ήμερες κρουαζιέρες που θα ακολουθούν τη διαδρομή Βόλος – περίπλους του Αθω – Καβάλα- Μυτιλήνη – Τσανάκαλε – Μπουντρούμ.

Η κ. Καμένου σημείωσε ότι σε α΄ φάση η πρόταση θα απευθύνεται στην αγορά των Βαλκανίων, ενώ όπως πρόσθεσε, η πρόταση θα τεθεί υπόψιν στις εταιρίες που κυριαρχούν στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας που θα βρεθούν μέσα στο β΄15νθήμερο του Μαρτίου στο Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου πραγματοποιείται η Διεθνής Εκθεση Κρουαζιέρας και στην οποία θα είναι παρών, εκτός των άλλων και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης από την πλευρά του αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας μίας πλατφόρμας για την κρουαζιέρα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου την οποία θα την οριστικοποιήσει στην επόμενη συνάντησή της ο Επιμελητηριακός Ομιλος Ελληνικών Νήσων που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Χίο.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Θανάσης Σταυρίδης έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξουν πιέσεις έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα υποδομής στο λιμάνι (παράδοση τέρμιναλ, συνοδά έργα, εκβάθυνση κεντρικής προβλήτας), ενώ έκανε μνεία και στην ανάγκη η πόλη και οι φορείς να δώσουν έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας όπως ο φωτισμός και η καθαριότητα.

Υπάρχουν πόλεις που καταπλέουν κρουαζιερόπλοια και που είναι χειρότερες από το Βόλο, είπε η κ. Καμένου όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τα θέματα αισθητικής της πόλης. Ωστόσο όπως πρόσθεσε η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου, κάποια στιγμή η πόλη πρέπει να αποφασίσει τι θέλει και τι δεν θέλει. Μας ενδιαφέρει ακόμη και η σκόνη από τους επιβάτες κρουαζιέρας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας ή όχι ;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου