ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύουν την εξωτερική ιεραποστολή

ενισχύουν-την-εξωτερική-ιεραποστολή-104808

Ανώνυμη Βολιώτισσα προσέφερε 5.000 ευρώ στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ινδονησίας

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και γενναιοδωρία ενισχύουν αρκετοί Βολιώτες το έργο της εξωτερικής Ιεραποστολής, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προσφέροντας ανώνυμα και διακριτικά μεγάλα ποσά, ακόμη και σε περιόδους κρίσης, τα οποία φθάνουν έως και χιλιάδες ευρώ. Απτή απόδειξη η γενναιόδωρη προσφορά ανώνυμης δωρήτριας από το Βόλο, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της Ιεράς Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και προσέφερε 5.000 ευρώ, για την εκτύπωση λειτουργικών βιβλίων.

Στην ανακοίνωση – έκκληση που απεύθυνε σε όλους ο π. Χρυσόστομος Μαναλού, κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης, αναφέρονταν ότι «τα λειτουργικά βιβλία (Θεία Λειτουργία, Βάπτιση, Γάμος, Κηδεία, Προηγιασμένη, Παρακλήσεις, Ακάθιστος) τα έχουμε μεταφρασμένα στα Ινδονησιακά. Πάνω από 10 χρόνια αυτά τα βιβλία χρησιμοποιούμε, αλλά βρήκαμε αρκετά λάθη, τα οποία και διορθώσαμε. Εχουμε σκοπό λοιπόν να τυπώσουμε διορθωμένες μεταφράσεις, για να τα μοιράσουμε σε μερικές κοινότητες. Εάν είναι δυνατόν, αδελφοί μου, θα ήταν καλό να το τυπώσουμε φέτος και μπορούμε να τυπώσουμε και το όνομα του δωρητή στο βιβλίο. Για το έργο αυτό χρειαζόμαστε χρήματα γύρω στις 5.000 ευρώ για 1.500 βιβλία».

Η ευαίσθητη συμπολίτισσα προσέφερε γενναιόδωρα το ποσό που απαιτούνταν, συνδράμοντας αποφασιστικά το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, στη συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη.

Δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις σημειώνονται σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της πολύχρονης και πολύπλευρης δράσης του τομέα εξωτερικής ιεραποστολής, του Συλλόγου «Τρεις Ιεράρχες» του Βόλου. Στη διάρκεια των 107 χρόνων αδιάλειπτης δράσης και προσφοράς του Συλλόγου, έχουν σταλεί σημαντικά χρηματικά ποσά για την ανέγερση σχολείων, εκκλησιών και την κατασκευή δεξαμενών ποσίμου ύδατος στην Μαδαγασκάρη, την Ουγκάντα και σε άλλα σημεία του πλανήτη, που ζουν κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες, έχοντας ως πηγές υδροδότησης λάκκους με λασπόνερα.

«Πολλοί δωρητές επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και υπάρχουν πολλές μεμονωμένες περιπτώσεις συμπολιτών, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικά ποσά για την ενίσχυση της εξωτερικής ιεραποστολής» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου «Τρεις Ιεράρχες» κ. Γιάννης Πατρίκος.

Αξίζει να σημειωθεί, παράλληλα, η προσφορά ποσού ύψους 1.700 ευρώ από φιλάνθρωπο συμπολίτη, προκειμένου να μεταστραφεί στη Σουαχίλι, τη διάλεκτο που μιλούν στην Αφρική, λειτουργικά βιβλία της Εκκλησίας.

Σημαντικό είναι, ταυτόχρονα, το γεγονός ότι οι προσφορές συνεχίζονται ακόμη και σε περιόδους κρίσης, ενώ δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες που συγκεντρώνουν χρηματικές εισφορές από τον άμεσο οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο, για να βοηθήσουν το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται σε διάφορα σημεία της γης.

«Μας συγκινούν οι προσφορές αγάπης πολλών συμπολιτών, το ένα ευρώ, ή το δίευρο που προσφέρουν από το υστέρημά τους συμπολίτες, για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης» τονίζει στο σημείο αυτό ο κ. Πατρίκος, δίνοντας το στίγμα των πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται, με αρωγό και συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου