ΤΟΠΙΚΑ

Εκρυβαν στη ρεζέρβα ένα κιλό χασίς ~ Μύρισε τα ναρκωτικά η Ρώμη

εκρυβαν-στη-ρεζέρβα-ένα-κιλό-χασίς-μύρ-103866

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία σε δύο διακινητές, που ετοιμάζονταν να φέρουν τα ναρκωτικά στον Βόλο από τη Θεσσαλονίκη

Συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 1.015 γραμμαρίων κατάσχεσαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και το Τμήμα Τροχαίας Βόλου μετά από έρευνα σε ύποπτο αυτοκίνητο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, που έπεσε στο μπλόκο τους στην εθνική οδό Λαρίσης – Βόλου στο ύψος που βρίσκεται ο κόμβος Σέσκλου την Παρασκευή το βράδυ.

Η Αστυνομία με τη συνδρομή της ειδικά εκπαιδευμένης σκυλίτσας για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, που ακούει στο όνομα «Ρώμη», χάλασε τα σχέδια των δύο διακινητών. Ετοιμάζονταν να φέρουν στον Βόλο από τη Θεσσαλονίκη τις ναρκωτικές ουσίες και να τις προωθήσουν σε χρήστες, όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Πρόκειται για Βολιώτη ηλικίας 26 ετών και υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 43 ετών. Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλους νομούς.

Οι δύο δράστες είχαν κρύψει τα ναρκωτικά στη ρεζέρβα κάτω από το πορτμπαγκάζ. Πίστευαν ότι θα περάσουν το μπλόκο και ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί. Σταμάτησαν κανονικά στον έλεγχο και συμμορφώθηκαν στις οδηγίες των αστυνομικών προσπαθώντας να κρύψουν την παράνομη δράση τους. Ομως, η «Ρώμη» μύρισε τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν έκπληκτοι την προαναφερόμενη ποσότητα χασίς μέσα σε σακούλα στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 43χρονος, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την επιμελώς κρυμμένη ποσότητα ναρκωτικών στο όχημά του.

Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου βρήκαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 15 γραμμαρίων, έναν τρίφτη κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομία με σκοπό να κρατηθούν. Χθες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος φέρεται να παίρνει επάνω του την ευθύνη για τη διακίνηση της ποσότητας και για κάποιον λόγο καλύπτει τον συγκατηγορούμενό του.

Οι δράστες θα απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου