ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη στην τοπική κοινωνία για τον θάνατο της Χρυσούλας Σαββαΐδου -Υδραίου

θλίψη-στην-τοπική-κοινωνία-για-τον-θάν-102725

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου η συνταξιούχος γιατρός Χρυσούλα Σαββαΐδου – Υδραίου, μητέρα της δημοσιογράφου του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Γλυκερίας Υδραίου. Η Χρυσούλα Σαββαΐδου – Υδραίου, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Δυστυχώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα η αδύναμη καρδιά της να την προδώσει.

Το άγγελμα του θανάτου της βύθισε στο πένθος τα δύο πολυαγαπημένα της παιδιά, που μέχρι την τελευταία στιγμή στάθηκαν στο προσκεφάλι της με στοργή και αγάπη.

Η Χρυσούλα Σαββαΐδου – Υδραίου καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη. Σε νεαρή ηλικία, και αφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή, ξεκίνησε να εργάζεται ως παιδίατρος στο ΑΧΕΠΑ, ενώ παράλληλα δίδασκε ως καθηγήτρια στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Μετά τον γάμο της με τον Παντελή Υδραίο και τη γέννηση των δύο παιδιών, αφού παρέμειναν για λίγα χρόνια στη συμπρωτεύουσα, ακολούθησε τον σύζυγό της αρχικά στη Σκιάθο όπου εργάστηκε ως γιατρός, και έπειτα στον Βόλο όπου έζησαν όλα τα χρόνια μαζί με τα δύο τους παιδιά, τη Γλυκερία και τον Γιάννη.

Μέχρι τη συνταξιοδότησή της η Χρυσούλα Σαββαΐδου – Υδραίου εργάστηκε ως παιδίατρος στο ΙΚΑ Βόλου, πρώτα στην οδό Ιωλκού και κατόπιν στην πρώην Κλινική Λητώ. Ήταν μία από τις πιο γνωστές παιδιάτρους της εποχής, γλυκομίλητη, ευσυνείδητη και πιστή στο ιατρικό καθήκον.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 10 το πρωί από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο. Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Γηροκομείο Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη συνάδελφο Γλυκερία Υδραίου και στον αδερφό της Γιάννη για τη μεγάλη απώλεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου